Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Een rustieke vloer voor een levendig interieur

Rustieke vloer: ontdek de mogelijkheden en voordelen

We noemen een vloer rustiek als er behoorlijk wat noesten in zitten. Noesten zijn de donkere littekens in het hout. Dat geeft een vloer een stoere, heel natuurlijke en levendige uitstraling en maakt iedere vloer uniek. De noesten mogen alle groottes en vormen hebben. Bij een rustieke vloer kan het soms niet gek genoeg. Vaak is een rustieke vloer een eiken vloer. Dit komt omdat eiken heel populair is en goede eigenschappen heeft om als vloer te fungeren. Een van die eigenschappen is dat deze houten vloer ook geschikt is om over vloerverwarming heen te leggen. De stilistische eigenschappen van eiken is dat de vloer sfeervol is en bij allerlei woonstijlen past.

Sorteringen in een rustieke vloer

Bij een eiken vloer wordt gesproken over een bepaalde sortering. Deze zogenaamde sortering geeft de hoeveelheid noesten en scheurtjes in de planken van de vloer aan. Het voordeel van eiken is dat het een harde houtsoort is die wel tegen een stootje kan. Beschadigingen zijn vaak te repareren en de vloer gaat met gemak jarenlang mee. Nog een bijkomend voordeel van een rustieke vloer is dat hoe meer noesten, hoe goedkoper de vloer over het algemeen is! Op onze website vlind je meer informatie over houten vloeren.

 

Welke afwerking kies je?

Afhankelijk van je smaak en interieur kun je voor een bepaalde afwerking voor jouw rustieke vloer kiezen, zoals roken, verouderen, schaven of voorzien van kleurolie. Bij een geschaafde vloer komt de nerftekening van het hout duidelijk naar voren. Daarnaast kun je letten op hoe de noesten ‘gestopt’ zijn. Zijn de stopgaten bijvoorbeeld zwart of grijs opgevuld of in de kleur van het hout zelf? Breng een bezoek aan Vloerenland en zie met eigen ogen hoe de verschillende mogelijkheden er in het echt uitzien. Wij helpen je graag een (rustieke) vloer te kopen die helemaal bij jou past!

  • Rustieke vloer
  • Houten vloer