Robuuste houten vloeren

Robuuste houten vloer: stoer en landelijk

Weet je wat leuk zou kunnen zijn in jouw interieur? Een robuuste houten vloer! Dat klinkt goed, maar wat kenmerkt een robuuste houten vloer eigenlijk? En wat doet het voor de uitstraling van je interieur? Vloerenland vertelt je meer over deze populaire vloersoort!

Wat is een robuuste houten vloer?

Als we een robuuste houten vloer in een paar woorden zouden moeten omschrijven, zouden we de volgende woorden gebruiken: veel karakter, veel textuur en grote planken. Doordat een robuuste houten vloer uit grotere vloerdelen bestaat, heeft deze vloer minder naden dan andere houten vloeren. Een robuuste houten vloer wordt vaak van ruwe, onbewerkte materialen gemaakt en bevat noesten en andere oneffenheden. Het ruwe oppervlak is het effect van zaagstrepen en een geborstelde afwerking.

 

Door deze kenmerken komt een robuuste houten vloer uitstekend tot zijn recht in een landelijk interieur, maar ook in een industrieel interieur misstaat hij niet. De natuurlijke uitstraling van de vloer zorgt ervoor dat binnen en buiten uitstekend op elkaar aansluiten, zeker bij hardhout.

 

Door deze kenmerken komt een robuuste houten vloer uitstekend tot zijn recht in een landelijk interieur, maar je komt hem ook bij een industriële wooninrichting tegen. De natuurlijke uitstraling van de vloer zorgt ervoor dat binnen en buiten uitstekend op elkaar aansluiten, zeker bij hardhout.

     

Kies jouw favoriete robuuste vloer

Wanneer jouw oog gevallen is op een karakteristieke robuuste houten vloer met een ruw oppervlak, kun je kiezen uit de volgende houtsoorten:

 
  • Eikenhout: deze vloer heeft veel karakter.
  • Essenhout: een lichtbruine vloer die een ruimtelijk effect geeft. Ideaal voor wat kleinere, donkerdere ruimtes!
  • Afzelia: een warmere kleur vloer, die kan variëren tussen donkergeel en roodbruin.
  • Teakhout: voor een stoere, luxueuze, donkerbruine sfeer in huis.
 

Wil je meer informatie?

In ons Experience Center in Beek en Donk is een Houten Vloeren Studio van bijna 200 m2. Hier kun jij het nieuwste van het nieuwste op het gebied van houten vloer zien. Bekijk hier ook onze verschillende robuuste houten vloeren om te ontdekken welke bij jouw smaak en interieur past!

  • robuuste
  • houten vloeren

Stoere houten vloer