Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Eenvoudig Quick-step laminaat schoonmakenn | Vloerenland

Quick-Step laminaat schoonmaken

Laminaat eenvoudig schoon houden

Wie is er niet zuinig op zijn nieuwe Quick-Step vloer? Maar hoe zuinig je ook bent, je kunt natuurlijk nooit voorkomen dat de vloer een keertje vies wordt. Gelukkig is Quick-Step laminaat eenvoudig schoon te maken met de handige tips van Vloerenland!

De eerste keer Quick-Step laminaat schoonmaken

Nadat het Quick-Step laminaat bij je thuis gelegd is, is het tijd voor de eerste schoonmaakbeurt! Toch? Dat zou je denken, maar Quick-Step laminaat is na het leggen eigenlijk zo goed als klaar. Een beschermende laag aanbrengen, zoals olie of wax, is helemaal niet nodig want Quick-Step laminaat heeft van zichzelf al de benodigde bescherming. Ligt er door alle kluswerkzaamheden grof vuil op het laminaat? Dan is het wel aan te raden om dat met een zachte borstel en een blik te verwijderen. Vuil dat in de groeven beland is, kun je met een stofzuiger uit de groeven zuigen.

Wekelijks onderhoud

Als de vloer eenmaal spic en span is, volstaat het om wekelijks met een droge microvezeldoek te reinigen. Stofzuiger kan ook maar geen geïmpregneerde wegwerpdoekjes. Deze kunnen vlekken achterlaten, omdat ze vaak olieachtige substanties bevatten. Met een mop droog reinigen is voldoende om het vuil probleemloos los te krijgen. Als je vochtig wilt reinigen gebruik dan de laminaatreiniger van Quick-Step.

Maandelijks onderhoud Quick-Step laminaat

Afhankelijk van je gezinssamenstelling kun je 1 tot 4 keer per maand vochtig reinigen met een dweil en je bent er! Té vochtig reinigen kan een averechts effect hebben. Zorg er dan ook altijd voor dat je niet teveel water gebruikt als je je Quick-Step laminaat gaat schoonmaken. Overigens is Quick-Step laminaat met de Hydroseal-technologie beter bestand tegen blootstelling aan water. Bij dit laminaat met een waterafstotende coating kan ook een stoomreiniger op een lage stand gebruikt worden. Gebruik altijd de speciale laminaatreiniger van Quick-Step.

 

Let op: giet de emmer sop nooit uit over de vloer en dweil altijd na met een droge microvezeldoek!

Kies voor Hydroseal laminaat van Quick-step

Laminaat van Quick-step voorzien van een Hydroseal logo is 100% bestand tegen vocht en mag 24 uur per dag in vochtige ruimtes liggen. Kies je voor Hydroseal dan leef je weer een beetje zorgelozer. Het klik-systeem is (vrijwel) waterdicht dus vocht en vuil krijgen geen kans in de v-groef. Je kunt denken aan keuken, badkamer en toilet. Zorg er dan wel voor dat indringend vocht niet onder de loer kan kruipen.

 

Met de unieke Hydroseal techniek van Quick-Step ben je in alle ruimtes van verzekerd van een zorgeloze laminaat vloer. Mocht er bijvoorbeeld een glas frisdrank van de kinderen omvallen of de kat het waterbakje als speeltje gebruiken… dan is er niks aan de hand.. Relax!

Tot slot

Met bovenstaande tips heb je altijd een schone en frisse vloer zonder er veel moeite voor te hoeven doen. Zijn er toch vlekken ontstaan waar je je niet goed raad mee weet? Onze specialisten helpen je graag. Neem gerust contact met ons op voor advies over de juiste onderhouds- en schoonmaakproducten. Samen zorgen we voor een vlekkeloos resultaat!

 

Het beste advies dat we je kunnen geven om Quick-Step laminaat goed te kunnen onderhouden, is er eentje te bestellen in onze Quick-step laminaat webshop

 

Hier vind je op de website van Vloerenland meer informatie over onderhoud van PVC vloeren of onderhoud van houten vloeren

 

     

 

  • Quick-step
  • laminaat
  • schoonmaken