Mijn winkelwagen
Sluiten
 • Menu
 • Setting
PVC vloeren voordelen

PVC Vloeren voordelen

PVC Vloeren voordelen

Voordelen van PVC vloeren


De voordelen en mogelijkheden van pvc vloeren

Pvc vloeren zijn een bijzonder soort vloeren. Het is een soort kunststof die erg geschikt is als vloer. Qua materiaal lijkt een pvc vloer erg op zeil, maar qua uitstraling kan een pvc vloer alle kanten op gaan. Zo kun je pvc vloeren kopen met een tegelprint maar ook met de uitstraling van een betonvloer of een houten vloer met vellingkant. Pvc vloeren zijn tegenwoordig haast niet meer te onderscheiden van houten vloeren. We zetten graag de belangrijkste voordelen van dit type vloer voor je op een rijtje:

 

 •          Te koop in allerlei prints en verschillende lengtes en breedtes
 •          Wordt in stroken geleverd die je aan elkaar plakt of klikt, net als laminaat
 •       Dun en soepel en daardoor gemakkelijk op maat te knippen of snijden
 •       Geschikt voor vloerverwarming
 •          Hygiënisch en onderhoudsvriendelijk
 •          Minimale contactgeluiden
 •          Slijtvast en vochtbestendig, dus ook geschikt voor vochtige ruimtes

 

Verschil tussen zelfklevende, verlijmbare, looselay en klikbare pvc stroken

Zelfklevende pvc stroken

Bij zelfklevende pvc stroken hoef je alleen het stickervel aan de achterzijde te verwijderen en de strook is klaar om op de ondervloer gelegd te worden. Omdat dit type stroken erg dun is, kun je ze gewoon met een schaar op maat knippen. Ze zijn minder geschikt voor zwaar gebruik en ze zijn meestal wel verkrijgbaar bij de bouwmarkten.

 

Verlijmbare PVC stroken

Deze PVC stroken worden verlijmd op de bestaande vloer. Afhankelijk van het type ondervloer, kiezen we voor de beste legmethode. We kunnen ook een PVC vloer leggen op een bestaande tegelvoer die zijn beste tijd heeft gehad qua uistraling, maar die nog geschikt is als ondervloer. Informeer naar de mogelijkheden.

 

Klik PVC

Klikbare stroken moet je op maat snijden. Hiervoor maak je een kleine inkeping, waarna je de strook gewoon kunt breken. In tegenstelling tot het tegen elkaar aan leggen van de zelfklevende stroken, moet je klikbare pvc stroken in elkaar klikken, net als bij laminaat. Het voordeel hiervan is dat je de vloer altijd nog eens kunt verhuizen of over een andere vloer heen kunt leggen. Kijk hiervoor ook eens naar de nieuwste Quick-step Rigid klik PVC vloeren.

 

Looselay

Een vierde variant pvc vloeren zit eigenlijk tussen de zelfklevende en klikbare pvc stroken in. Deze ‘loose-lay’ vloeren snijd en breek je op maat, waarna je het stickervel aan de achterzijde verwijdert en je de semi-zelfklevende stroken op de grond naast elkaar plakt. Het grote voordeel van dit type pvc stroken is dat ze herbruikbaar zijn. Je trekt ze gewoon los en gebruikt ze weer opnieuw op een andere plek.

 

Bestel je pvc vloer eenvoudig online

Bezoek onze Experience Center XXL of bekijk online het gevarieerde aanbod pvc vloeren of plinten en accessoires van Vloerenland. Wat alle pvc vloeren met elkaar gemeen hebben, is dat ze allemaal snel en eenvoudig te leggen zijn door de handige doe-het-zelver. Laat je de vloer liever door een professional leggen? Ook daarvoor ben je bij Vloerenland aan het juiste adres. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en vergeet niet in onze PVC vloeren webshop te kijken.

 

 • PVC vloeren
 • voordelen