Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
PVC vloeren en klachten

PVC vloeren en klachten

PVC vloeren en klachten

Bij het plaatsen van pvc vloeren heeft elk type vloer zo zijn uitdagingen, maar door specialisatie en ruime werkervaring gaat er bij ons steeds minder mis, wij zeggen steeds minder.. sorry!

 

PVC vloeren zijn enorm geliefd. Voordelen van pvc vloeren die vaak genoemd worden bij het maken van een keuze zijn onder andere dat het stille vloeren zijn waar loopgeluiden minder goed hoorbaar zijn, dat ze comfortabel aanvoelen aan de voeten en dat ze de temperatuur aannemen van de ruimte. Bij Vloerenland wordt er dan ook vaak voor een PVC vloer gekozen. Toch komt het bij ieder type vloer, welke vloer je ook kiest, voor dat er dingen mis kunnen gaan als je niet oplet.

 

Zonder voldoende kennis, discipline en ervaring kan er eenvoudig iets over het hoofd gezien worden, met alle gevolgen van dien, want met een beetje pecht loopt de schade al snel in de duizenden euro's. Daarom zetten we hieronder een aantal veel voorkomende klachten bij PVC vloeren voor je op een rijtje:

 

 
  • Vergeten of te kort laten acclimatiseren: hierdoor kunnen de PVC stroken tijdens of nadat ze in het lijmbed zijn geplaatst nog gaan krimpen of uitzetten, waardoor er kieren ontstaan of de stroken tegen elkaar omhoog krullen. Het is daarom verstandig PVC stroken 24-48 uur te laten acclimatiseren in de ruimte waar ze moeten komen te liggen. Daarvoor hoef je niets meer te doen dan de ongeopende verpakking liggend in de te beleggen ruimte op kamertemperatuur te laten komen. Laat de vloer in de verpakking zitten, NIET openen tot het moment van leggen. Zorg voor de juiste vloer- en kamertemperatuur en bij een nieuwe vloer(verwarming) moet eerst het opstookprotocol doorlopen zijn.
  • De bestaande vloer is niet droog genoeg. Het risico bestaat dan dat de lijm niet goed hecht, waardoor de PVC vloer los komt te liggen. Zorg voor een geleidelijke droging van de vloer en gebruik een versneller als dat nodig is om te droogtijd te verkorten. Echter als de bestaande cementdekvloer echter te snel droogt als het hoogzomer is, want dan gaat de toplaag poederen en dan verlies je hechtkracht bij verlijming van de pvc vloer.
  • Verkeerde lijm gebruikt. Als er flink wat zon op de vloer staat, dan kun je maar beter een ander type lijm gebruiken dan de standaard lijmsoorten die standaard voor pvc vloeren gebruikt worden, wij hebben hiervoor alle kennis en materialen in huis.
  • Te weinig hechting van de lijm. Kan meerdere oorzaken hebben: Door niet te walsen na het leggen, of door gebruik van een versleten lijmkam, of de vloer is nog te vochtig, of een lijmkam met de verkeerde vertanding, of te weinig lijm gebruikt, of de open tijd van de lijm is verkeerd ingeschat, hechten PVC stroken niet goed. Het gebeurt ook dat er geen primer is gebruikt vóór het egaliseren of dat er niet geschuurd is na het egaliseren waardoor er te weinig hechting is. 
  • De ondergrond is niet voldoende vlak: 'De PVC vloer is de spiegel van je ondervloer'. Na het plaatsen van de vloer zie je bij strijklicht de kleinste oneffenheden door de vloer heen. 
  • Er komen schadelijke stoffen vrij in de ruimte. Oorzaak: Je hebt een gerecyclede PVC vloer gekocht. In gerecyclede PVC vloeren zitten standaard (meer) weekmakers, waardoor de PVC vloer veel sneller verouderd, zeker als de vloer vaker in contact komt met direct zonlicht. Het kan ook zijn dat de PVC vloer gemaakt is in een land waar er minder regels zijn op gebied van Consument en Veiligheid, waardoor er te veel weekmakers gebruikt zijn bij de productie. Als je bij Vloerenland koopt én kiest voor een PVC vloer met het Duitse DIBt keurmerk ben je verzekerd van een 100% veilige vloer die geen schadelijke stoffen bevat.
 
Experience-Center-Vloerenland

De kwaliteit van Vloerenland

Waarom zou Vloerenland beter zijn dan anderen...?


Als we niet beter zijn, dan hebben wij wellicht meer ervaring in het geven van waardevolle adviezen en het leggen van pvc vloeren. Wij doen namelijk niet anders: Wij leveren en plaatsen vloeren, vloeren en nog eens vloeren!


De kans dat er bij ons iets fout gaat is dus bijzonder klein en mocht er ooit iets zijn, dan wordt dat altijd naar volle tevredenheid opgelost. Bij ons wordt elke PVC vloer vakkundig gelegd en omdat wij een enorm vertrouwen hebben in onze werkwijze en onze mensen, krijg je 2 tot 5 jaar garantie op arbeid afhankelijk van het type vloer. Daarnaast heb je recht op de gebruikelijke fabrieksgarantie op de PVC vloer. 

Zorgeloze aanschaf van een PVC vloer

Je kunt op meerdere plaatsen de beste merken PVC vloeren kopen, maar als ze niet op de juiste manier gelegd worden, kunnen er alsnog problemen ontstaan. Verschil in de kwaliteit van werken, de gebruikte materialen en de werkwijze bepalen het eindresultaat en de duurzaamheid van de vloer. Als alles klopt, is een PVC vloer gewoon een zorgeloze vloer! En mocht er onverhoopt toch een probleem ontstaan met de PVC vloer, dan zullen we alles in het werk stellen om het netjes en vakkundig te verhelpen. Wij kiezen voor kwaliteit en werken alleen met de beste merken PVC vloeren, jij ook?

Advies

De kwaliteit van een pvc vloer wordt bepaald door een flink aantal factoren. De meeste klachten bij pvc vloeren ontstaan tijdens het leggen en na het leggen van de vloeren. Echter NIET bij Vloerenland, want met een goed advies en na het maken van de juiste keuzes, realiseren gegarandeerd een zorgeloze nieuwe pvc vloer. Wij doen de hele dag niets anders dan advies geven en plaatsen pvc vloeren in de regio Eindhoven en ver daarbuiten, de kans op fouten is hierdoor nihil.

 

Kom lang bij Vloerenland in het Experience Center XXL en je krijgt bij ons de pvc waar je niet van durfde te dromen qua kwaliteit en uitstraling. En als je er nog niet helemaal uit bent kun je hier informatie vinden over: welke soorten vloeren er zijn?

Bekijk hier de collectie PVC vloeren van Vloerenland in de webshop.

  • PVC vloeren
  • klachten