Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
PVC vloer leggen op beton

Pvc vloer leggen op beton: belang goede ondervloer

Een pvc vloer leggen op beton is ideaal mits de ondervloer egaal is, maar dit is niet het enige wat telt, want de kwaliteit van de ondervloer is de meest bepalende factor. Het is belangrijk om met een goede ondervloer te starten alvorens een pvc vloer te plaatsen. De betonvloer dient vooraf getest te worden op sterkte d.m.v. een zgn. krastest. Je controleert dan of de vloer goed genoeg is om voldoende hechting tot stand te brengen tussen de verschillende lagen, beton, primer en egaline. Als uit de krastest blijkt dat de betonvloer niet sterk genoeg is dan dien je de bestaande vloer eerst te impregneren, dit is van belang om eventuele onherstelbare schade naar de toekomst toe uit te sluiten als je een pvc vloer op de beton gaat leggen.

 

Verder dient het type woning en de leeftijd ervan als basis voor je plan van aanpak. Verder is het belangrijk om te weten of er vloerisolatie of minimaal dampfolie aanwezig is en een vochtmeting is tevens noodzakelijk om een kwalitatieve duurzaam eindproduct te kunnen leveren. Is de betonvloer nog niet zo lang geleden gestort? Doe dan eerst een vochttest om te meten of de vloer volledig droog is, voordat je je nieuwe pvc vloer gaat leggen op het beton en het opstookprotocol in acht nemen bij vloerverwarming en -koeling!

Het belang van een goede ondervloer

Ga je de pvc vloer zwevend leggen, in plaats van verlijmen, dan is het raadzaam om eerst een geschikte ondervloer te leggen, er zijn echter ook klik pvc vloeren waar de ondervloer al aan vast zit d.m.v. verlijming. Kies altijd de juiste ondervloer die past bij de pvc vloer en eentje die geschikt is om in aanmerking te komen voor fabrieksgarantie op de vloer. De ondervloer verbetert niet alleen de levensduur van je pvc maar zorgt ook voor meer wooncomfort. Een ondervloer die geschikt is voor zwevend pvc is bijvoorbeeld een 2 mm rubberen ondervloer of speciale foam. Beide uitvoeringen zijn prima ondervloeren, omdat deze niet alleen egaliserende en geluiddempende effecten heeft, maar ook vochtwerend en isolerend werkt.

 

Foam versie wordt vaak gebruikt bij appartementen. Dit omdat de dikte van deze ondervloer beperkt is, maar contactgeluid wel reduceert, waardoor aan de norm van 10 dB voldaan wordt. Deze gecertificeerde ondervloer heeft eveneens isolerende en vochtwerende eigenschappen. Een goede ondervloer kan kleine oneffenheden opvangen. Alleen bij zogenaamd ‘looselay’ pvc is een ondervloer niet noodzakelijk.

Warmte-isolatie ondervloer

Een standaard ondervloer voor een pvc vloer op beton leggen geeft al een waardevolle isolatie, maar je kunt ook voor een speciale isolerende ondervloer kiezen. Daarmee blijft de warmte in huis langer hangen in de winter en blijft het in de zomer beter koel binnen. Een standaard ondervloer voor pvc geeft al een waardevolle isolatie, maar je kunt ook voor een speciale isolerende ondervloer kiezen. Daarmee blijft de warmte in huis langer hangen in de winter en blijft het in de zomer beter koel binnen.

 

Of je het beste voor een ondervloer of egaliseren kunt kiezen, voor je pvc verlijmen of zwevend leggen, voor pvc vloer leggen op beton met een geïntegreerde ondervloer of looselay, onze ervaren adviseurs denken graag met je mee. Ook kunnen wij het egaliseren en leggen van pvc voor je uit handen nemen als je dat liever niet zelf doet.

Wij hebben alle bekende merken PVC vloeren in huis. Neem gerust contact met ons op of breng ons een bezoek!

 

Hier vind je meer info als je een pvc vloer wilt leggen op plavuizen

 

Lees hier verder als je tips wilt over het leggen van een pvc vloer op een bestaande vloer

  • pvc vloer
  • leggen op beton
  • belang van goede ondervloer