Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
PVC vloer leggen op beton

Pvc vloer op beton leggen

Pvc vloer leggen op beton

Een nieuwe (pvc) vloer leggen direct op het beton lijkt een logische keuze, mits het beton natuurlijk droog en vochtvrij is, maar scheuren zijn natuurlijk ook uit den boze. Maar wanneer je je nieuwe vloer direct op het beton legt, moet je er wel rekening mee houden dat het beton waarschijnlijk niet helemaal vlak is. Dat valt nu misschien niet op, maar straks wel als je vloer er eenmaal ligt. En dan is dat niet meer op te lossen! Daarom leggen we je graag uit hoe je je vloer perfect vlak kunt leggen. Dat zorgt voor jarenlang woonplezier!

 

Omdat een pvc vloer een stuk dunner en een stuk flexibeler is dan een laminaatvloer, zul je iedere oneffenheid onder de vloer zien. Een pvc vloer zonder oneffenheden kun je op twee manieren realiseren, namelijk door je pvc vloer zwevend te leggen of door de vloer te egaliseren en de pvc vloer rechtstreeks te verlijmen. We vertellen je graag iets meer over beide mogelijkheden.

Los leggen

Klik pvc wordt zwevend gelegd op een speciale ondervloer. Bij ‘looselay’ pvc gebruik je geen ondervloer, de vloer wordt los gelegd strak tussen de muren of plinten, als de bestaande vloer maar vlak is. Het zwevend leggen van klik pvc vloer en looselay pvc kun je gemakkelijk zelf doen. Bij klik pvc kun je onregelmatigheden in de bestaande vloer opvangen. Bedrijven en particulieren kiezen er vaker voor om een pvc vloer los te leggen, zodat deze altijd weer te verplaatsen is.

 

Verlijmen en egaliseren

Een vlakke ondergrond is het beste vertrekpunt bij een je pvc vloer. Is de vloer niet vlak? Dan kun je de bestaande ondervloer egaliseren. Dat is iets wat we vaak adviseren. Het egaliseren is een specialistische klus, waardoor uitbesteden een logische keuze is. Voor het egaliseren is een speciaal egaliseermiddel nodig. Er zijn verschillende soorten op de markt, afhankelijk van het type ondergrond.

 

Vloerenland kan je alles uit handen nemen. Ons team weet als geen ander hoe ze een bestaande vloer moeten egaliseren en hoe ze de stroken of panelen van je pvc vloer kunnen leggen. Van wildverband tot halfsteens verband en visgraat, we zorgen snel en vakkundig voor het gewenste resultaat.

  • PVC vloer
  • Leggen
  • Betonnen vloer