PVC vloer beschermen tegen krassen

PVC vloer beschermen tegen krassen

Een groot voordeel van een PVC vloer is dat het vaak mogelijk is om een ontstane kras te herstellen. Maar voorkomen is natuurlijk altijd fijner dan genezen. Hoe kun je je PVC vloer beschermen tegen krassen? Lees onderstaande tips!

 

PVC vloeren zijn sterk, niet onverwoestbaar

PVC vloeren hebben het imago slijtvast te zijn. Ze zijn wel heel sterk, maar natuurlijk niet compleet onverwoestbaar. En met een druk gezinsleven zijn natuurlijk niet alle krassen te voorkomen. PVC is een kunststof en kan beschadigd raken als het in contact komt met iets wat harder is dan kunststof, bijvoorbeeld metaal of zand. Je kunt bij de keuze van je PVC vloer wel rekening houden met het gebruik in huis. Door een gemêleerde PVC vloer of een PVC vloer met een wat drukker dessin te kiezen vallen eventuele beschadigingen bijvoorbeeld een stuk minder op, waardoor deze vloeren een goede keuze zijn als je een druk gezinsleven hebt.

Zorg voor een schoonloopzone

Je kunt je PVC vloer beschermen tegen krassen met en schoonloopzone: een borstelmat buiten en een schoonloopmat binnen, waarmee je het meeste vuil buiten de deur houdt. Er blijven geen steentjes en ander vuil onder je schoenen zitten en daarmee voorkom je krassen op de vloer.

Je PVC vloer beschermen tegen krassen van meubels

Voor meubels met puntige, beschadigde of onbeschermde poten kun je het beste geschikte beschermdoppen gebruiken om je PVC vloer te beschermen tegen krassen. Gebruik je ongeschikte doppen, dan blijft hier zand en ander vuil juist aan plakken, waardoor de kans op krassen alleen maar groter wordt. Daarnaast zijn er speciale wieltjes met siliconen coating ontwikkeld voor PVC vloeren.

Kies het juiste PVC vloer reinigingsmiddel

Je PVC vloer beschermen tegen krassen doe je ook door geen agressieve reinigingsmiddelen te gebruiken. Gebruik lauwwarm water en een speciaal reinigingsmiddel voor PVC. Het verkeerde reinigingsmiddel trekt juist vuil aan en kan de vloer ongewenst laten glanzen. Ga je stofzuigen? Gebruik dan een geschikt mondstuk. Stofzuig regelmatig om de ruimte vrij van vuil en zand te houden.

 

Toch een kras?

Is er op je vloer toch een kras gekomen? Wanneer je PVC vloer een kliksysteem heeft, kun je vaak gemakkelijk een plank vervangen, maar als de pvc vloer verlijmd ligt dan kun je een beschadigde pvc strook eruit föhnen en deze vervangen door een nieuwe. Ook zijn er speciale reparatiesets voor PVC vloeren of zou je kunnen overwegen de PU beschermlaag opnieuw te laten aanbrengen.

Advies nodig?

Wil je optimaal je PVC vloer beschermen tegen krassen? Of wil je zeker weten dat een PVC vloer de juiste keuze is voor jou? Dan is het wellicht tijd voor een goed gesprek. Breng een bezoek aan ons Experience Center XXL en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor jouw PVC vloer!

  • pvc vloer
  • beschermen
  • krassen

pvc vloer beschermen