Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Pvc vloer altijd egaliseren? | Vloerenland

Pvc vloer altijd egaliseren?

Pvc vloer altijd egaliseren?

Wanneer je een pvc vloer direct op het beton wilt leggen, is het een normale zaak dat je het beton eerst te egaliseren, alvorens je de vloer erop te leggen. De bestaande vloer is namelijk vrijwel zeker niet helemaal vlak en de stroken van een pvc vloer zijn flexibel en vormen zich naar de ondergrond. Eventuele oneffenheden zie je dan later in je pvc vloer terug. De PVC vloer wordt als het ware de spiegel van de ondervloer. En dat willen we natuurlijk liever niet!

 

Alleen voor de juiste soorten klik pvc pvc geldt dat egaliseren niet nodig is, bij een verlijmde pvc vloer en looselay PVC normaal wel. Voor een perfecte pvc vloer moet de ondergrond droog, hard, vet- en stofvrij zijn én egaal. Bij een betonvloer of anhydriet vloer betekent dat dat er in bijna alle gevallen geëgaliseerd zal moeten worden om een vlakke en strakke ondergrond te verkrijgen. Hoe gaat dat in zijn werk?

 
  1. De bestaande vloer moet stofvrij en vrij van stuc- of lijmresten zijn
  2. Vervolgens wordt er een hechtprimer op het beton aangebracht
  3. Als de hechtprimer droog is en het egalisatiemiddel in de juiste verhouding met water gemengd is, dient dit nog even te ‘rijpen’
  4. Daarna kan er geëgaliseerd worden. Dit moet in een vlot tempo gebeuren, zodat er geen aanzetten zichtbaar zijn later. Het beste resultaat krijg je met een zogenaamde ‘prikroller’
  5. Het drogen van het egalisatiemiddel zal zo’n 24-36 uur duren, maar de vloer kan wel al eerder weer belopen worden
  6. Tot slot moet de vloer nog geschuurd en gestofzuigd worden, om de laatste oneffenheden en stof weg te halen-
         

Het type hechtprimer en egalisatiemiddel dat je dient te gebruiken is onder andere afhankelijk van de ondergrond, type bestaande vloer en het vochtgehalte. Het team van Vloerenland kan je er meer over vertellen. Omdat het egaliseren een specialistisch klusje is, begrijpen we het ook goed als je dit liever uit handen geeft.

 

Informeer gerust naar onze mogelijkheden. Samen gaan we voor het mooiste resultaat!

 

Hier meer leesvoer over PVC vloeren leggen

  • PVC vloer
  • egaliseren