Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
pvc kliklaminaat verkrijgbaar bij Vloerenland

Pvc kliklaminaat vloeren

De naam is misschien verwarrend, is het nu pvc of laminaat? Een pvc vloer is gemaakt van pvc, de grondstof is voornamelijk polyvinylchloride. De naam verwijst volgens anderen naar de manier van leggen, namelijk het gebruiksvriendelijke kliksysteem van een plank.

 

Naar ons idee is pvc kliklaminaat eigenlijk een aparte categorie binnen de pvc vloeren. Er zijn namelijk pvc vloeren die op een houten drager verlijmd worden, ook wel bekend als 'laminaat voorzien van een (verlijmde) pvc strook'. Meestal wordt de onderzijde dan ook nog voorzien van een kurklaag. Echter, in de volksmond wordt de term ‘pvc kliklaminaat' weer gebruikt als een pvc vloer is voorzien van een kliksysteem, zoals bij laminaat het geval is. Om nog meer verwarring te voorkomen, houden wij het in deze blog op pvc kliklaminaat. Voor alle duidelijkheid bedoelen we daarmee dus pvc vloeren met een kliksysteem.

 

Het pvc kliklaminaat is bijna net zo makkelijk te leggen als laminaat met een kliksysteem. Een doorsnee doe-het-zelver kan een pvc kliklaminaat vloer prima zelf leggen. Je klikt de stroken simpelweg in elkaar en je vloer ligt. Het pvc kliklaminaat heeft een aantal voordelen die een laminaatvloer niet heeft.

Het verschil tussen pvc kliklaminaat en laminaat

PVC vloeren zijn opgebouwd uit meerdere lagen kunststof. Laminaat is ook opgebouwd uit meerdere lagen, maar dan op basis van een houten drager. In een pvc kliklaminaat vloer wordt geen hout toegepast, met uitzondering van variant die wij hierboven beschreven. Ondanks dat pvc vloeren en laminaat op het zicht erg op elkaar lijken, zijn er ook een aantal verschillen die mogelijk jouw keuze beïnvloeden.

  • Vochtbestendig

Allereerst is pvc veel beter bestand tegen vocht dan laminaat. Uiteraard is het belangrijk een plas water nog steeds zo snel mogelijk op te poetsen, maar bij pvc trekt vocht niet in of onder de vloer wat bij laminaat vaak wel het geval is. Daardoor wordt een pvc vloer ook vaker in een badkamer of keuken gelegd, maar er zijn tegenwoordig soorten laminaat die hier ook voor geschikt zijn.

 

Er zijn nieuwe ontwikkelingen op gebied van laminaat, tegenwoordig er is 'waterbestendig' laminaat verkrijgbaar. Dit laminaat mag 24 uur per dag in een vochtige ruimte liggen en het klik-systeem is dan vrijwel waterdicht. Kijk maar een naar onze Quick-step laminaatcollecties voorzien van Quick-step Hydroseal.

  • Ondergrond

Het volgende verschil heeft met de ondergrond te maken. Voor een pvc kliklaminaat moet de bestaande vloer vlakker zijn dan bij laminaat. Oneffenheden kunnen bij pvc kliklaminaat tot maximaal 1,5 mm opvangen worden en bij laminaat is dat tot 4 mm, afhankelijk van het type ondervloer.

 

pvc kliklaminaat grijs van Vloerenland

 

Een vlakke ondergrond is belangrijk bij een klik-PVC vloer. Is de vloer niet vlak? Dan kun je met de bestaande ondervloer egaliseren. Het egaliseren van de bestaande vloer met egaline is een specialistische klus, waardoor uitbesteden een logischere keuze is. Voor het egaliseren is een speciaal primer en egaliseermiddel nodig. Er zijn verschillende soorten op de markt, afhankelijk van het type ondergrond.

 

Lees meer over de verschillen tussen laminaat en pvc.

Het verschil tussen pvc kliklaminaat en laminaat

Het pvc kliklaminaat is minder dik dan laminaat, wat van belang kan zijn als je bijvoorbeeld met drempels of dorpels te maken hebt. Ook heeft pvc kliklaminaat een lagere warmteweerstand, waardoor het warmte beter doorlaat en daardoor nog beter gebruikt kan worden in combinatie met vloerverwarming, vloerkoeling  en eventueel een warmtepomp. Tot slot dempt pvc meer contactgeluid dan laminaat. Als je over een pvc kliklaminaat vloer loopt, zul je wat minder loopgeluid produceren dan wanneer je over laminaat loopt.

 

Ook voelen de pvc klik vloeren warmer aan dan laminaat vloeren, zelfs als de vloerverwarming uit staat. Zit jij graag op de grond of loop je het liefst op blote voeten? Dan is dit voordeel van pvc kliklaminaat in het bijzonder fijn voor jou. Nog niet overtuigd? Lees meer over de pvc vloer voordelen.

 

Hulp nodig bij jouw keuze voor een nieuwe vloer? Geen enkel probleem. Onze vloerspecialisten vertellen je graag meer. Bezoek de Vloerenland showroom of maak een afspraak voor een persoonlijk interieuradvies.

 

  • PVC kliklaminaat
  • Laminaat
  • Verschil
  • Voordelen

Vloerenland advies vloeren en pvc kliklaminaat