Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Vooroordelen over laminaat

Problemen, misverstanden en vooroordelen bij laminaat

Helaas geven mensen laminaat vaak geen kans vanwege een oordeel, dan wel vooroordeel. Ze hebben hun mening gevormd op basis van ervaringen van anderen of ervaringen uit het verleden. Jammer, want laminaat is een hele geschikte en relatief goedkope vloer. Veelgehoorde vooroordelen kunnen weerleggen, door verbeterde kennis, technieken en producten. Hieronder komen een aantal misverstanden en vooroordelen over laminaat voorbij. Misschien heb je er iets aan of kunnen wij jouw mening (een beetje) bijstellen...

Laminaat is ongeschikt in combinatie met vloerverwarming of vloerkoeling

Nee, met de juiste ondervloer is het de ideale vloer, mits de warmteweerstand klopt.

Laminaat is hetzelfde als een houten vloer

Niet juist, laminaat is officieel een DPL - Direct Pressed Laminate. Opgebouwd uit meerdere lagen, waaronder een melamine onderlaag, een HDF (High-Density Fibreboard) drager, een laagje bedrukt papier met de print van hout of steen en toplaag van melamine die versterkt kan worden met Korund (aluminium-oxide). Hout is afkomstig uit de natuur.

Laminaat kan over elke vloer heen gelegd worden

Helaas... een bestaande laminaatvloer, tapijt of tapijttegels zijn ongeschikt. Dit i.v.m. schuiven, overmatige vering of problemen bij puntbelasting en (te) veel last van contact- en loopgeluiden. Dit geldt ook vaak voor vinylachtige vloeren. Linoleum en oude tegelvloeren zijn wel geschikt als ondervloer, mits aan de standaard eisen wordt voldaan.

Laminaat kan niet toegepast worden met een moderne warmtepomp

Niet waar, in combinatie met de juiste ondervloer is het de ideale vloer. Let hierbij op de Rc-waardes!

Laminaat ziet er goedkoop uit

Achterhaald, door de verbeterde printtechnieken, zijn fabrikanten in staat een houten vloer qua uiterlijk te benaderen. Wij laten timmermannen en interieurbouwers inmiddels twijfelen over de vraag: ‘ Is het hout of… laminaat? ‘

Laminaat is gehorig

Nee hoor, maar in het verleden wel. Vuistregel is: des te meer lucht er in de ondervloer van het laminaat zit, des te gehoriger de laminaatvloer wordt. Wij kunnen laminaat (bijna) hetzelfde laten klinken als een verlijmde houten vloer.. Informeer naar de mogelijkheden!

Laminaat is een dure vloerbedekking

Nee, afgezet tegen andere soorten vloeren als vinyl, tapijt en houten vloeren is laminaat aanmerkelijk goedkoper, omdat je laminaat zelf kunt leggen waardoor je enorm kosten bespaart.

Groene platen zijn ideale ondervloer voor laminaat

In sommige gevallen kun je ze gebruiken (isolerend en egaliserend vermogen), maar ze zijn bijvoorbeeld ongeschikt bij vloerverwarming, daarnaast haal je de 10dB norm voor appartementen niet. Ze zijn vrij dik (7-9 mm) en je moet er dus qua opbouw de ruimte voor hebben. Laminaat in combinatie met groene platen levert relatief veel contact- en loopgeluiden op. Er zijn imiddels andere (betere) oplossingen.

Laminaat kan niet tegen vocht of water

Onjuist, inmiddels is er vochtbestendig laminaat dat 24 uur per dag in vochtige ruimtes mag liggen en geschikt is voor keukens en badkamers. Ook ideaal voor gezinnen een druk gezinsleven en huisdieren!

Laminaat is niet geschikt voor de keuken en badkamer

Achterhaald, laminaat is de ideale vloer door de intrede van vochtbestendig laminaat en toepassing van een extra zware kwaliteit, gebruiksklasse AC 5 klasse 33 of AC6 klasse 34.

Als je wilt, kunnen je verder op weg helpen met je nieuwe laminaatvloer.

Lees hier meer algemene informatie over vloeren 

  • Laminaat
  • Misverstanden
  • Problemen