Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Keldervloer van Vloerenland

Wat is de perfecte keldervloer?

Aan een vloer voor de kelder worden andere eisen dan een woonkamer vloer. Wat is de perfecte keldervloer en waar moet je op letten als je nieuwe vloer voor je kelder uitzoekt? Daar geven wij in deze blog de antwoorden op.

 

Ten eerste spelen de leeftijd van de woning en de constructie een rol. Afhankelijk van het bouwjaar van de woning is je kelder nogal eens onderhevig aan vocht, meer nog dan een badkamer of keuken. Belangrijk om hier rekening mee te houden bij de keuze voor een nieuwe keldervloer. Met de tips van Vloerenland wordt dit een fluitje van een cent.

 

Kies voor een vochtbestendige keldervloer

Bij jouw zoektocht naar de perfecte keldervloer is het dus het allerbelangrijkste dat de kelder vochtvrij is. Als een kelder niet droog is is het moeilijk deze vochtvrij te krijgen of te houden. Een vochtige vloer kan alleen maar voor problemen zorgen met de vloer zelf en met de lijm of egaline. Mocht de kelder iets te vochtig zijn dan zou klik PVC misschien nog een optie kunnen zijn, als het echter te vochtig is dan gaat de ruimte bedompt ruiken, met alle gevolgen van dien. Bij nieuwbouw kun je het beste een geheel waterdichte kelder aan laten leggen en dan kun je elke vloer kiezen die je wilt!

 

Er zijn verschillende vloeren die wat beter tegen vocht bestand zijn, zoals de klik pvc vloeren en het laminaat van Quick-step. Je kunt de kelder bijvoorbeeld als thuiskantoor gebruiken, mits de ruimte droog genoeg is en blijft. Het laminaat en klik pvc is eenvoudig te plaatsen, voelt relatief warm en comfortabel aan, heeft goede akoestische eigenschappen en bovendien een lange termijn garantie waardoor je er probleemloos van kunt genieten. Vloerenland adviseert je graag over de juiste ondervloer en het gebruik van een vochtscherm of verwarming in combinatie met jouw keldervloer.

Egaliserende klik PVC vloer

Denk ook eens aan klik PVC vloeren. Deze zijn eveneens vochtbestendig en onderhoudsvriendelijk en kunnen bovendien eenvoudig op de huidige keldervloer geplaatst worden. Egaliseren is meestal niet nodig mits de ondervloer van de klik pvc de oneffenheden kan opvangen. Dankzij het los legbare kliksysteem kun je altijd een tegel vervangen als dat nodig is en bovendien alles eenvoudig weer demonteren. Door de lange levensduur van PVC kun je de vloer gemakkelijk hergebruiken wanneer je bijvoorbeeld verhuisd. Niet alleen budgetvriendelijk, maar ook nog eens duurzaam.

 

Een ruime keuze voor jouw keldervloer

Wanneer de vloer van jouw kelder waterdicht is, kun je voor ieder type vloer kiezen, zelfs tapijt! Wat de juiste bekleding is voor je keldervloer is, is dus vooral afhankelijk van of je kelder is. Wil jij jouw woning van onder tot boven aanpakken? Lees dan ook eens onze tips voor een zoldervloer of woonkamervloer.

 

Bekijk onze website voor meer informatie over onze merken of breng een bezoek aan ons Experience Center XXL voor nog meer tips en handige informatie!

 
  • perfecte
  • beste
  • keldervloer

Houten trap naar keldervloer