Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Nieuw-tapijt-kopen-bij-Vloerenland

Nieuw tapijt kopen: waar moet je op letten?

Ben jij toe aan een andere vloer en wil je nieuw tapijt kopen? Er zijn een aantal punten waar je op kunt letten. Wij zetten deze punten overzichtelijk voor je op een rijtje, zodat jij goed voorbereid een nieuw tapijt kunt kopen.

Hoogpolig of laagpolig nieuw tapijt kopen

Tapijt is er in allerlei soorten en maten. Je hebt hoogpolig tapijt, laagpolig tapijt of iets ertussenin. De lussen van een hoogpolig tapijt zijn langer, waardoor de structuur dikker en zachter is. Hoogpolig tapijt heeft de uitstraling van een chique hotel. Het voelt heerlijk aan je blote voeten en dempt het geluid in de ruimte en van het lopen. Het heeft iets warms en luxueus. Kies je voor een hoogpolig tapijt met een vaste structuur, dan blijven de lussen goed rechtop staan. Een losse structuur is, zoals de naam al zegt, wat losser waardoor de lussen wat platter liggen.

 

Laagpolig tapijt is strakker en heeft een kleinere lus dan hoogpolig tapijt. Het voordeel van laagpolig tapijt is dat het makkelijk schoon te houden is. Het tapijt laat zich makkelijk stofzuigen. Voor gezinnen met (kleine) kinderen of huisdieren, adviseren wij laagpolig tapijt. Nieuw tapijt kopen met een beperkt budget? Dan is laagpolig tapijt een goede optie, dit type tapijt is namelijk goedkoper dan hoogpolig tapijt.

 

 
Nieuw-tapijt-kopen-voor-je-woonkamer

 

Nieuw tapijt kopen op de rol of kies jij voor tapijttegels?

Je kunt nieuw tapijt kopen op de rol of als tapijttegels. Het voordeel aan een rol is dat je geen of weinig naden hebt. Het voordeel aan tapijttegels is dat ze eenvoudig te leggen en verhuisbaar zijn. Wil je de tapijttegels in een andere ruimte of in een ander pand leggen? Dan haal je ze er weer uit en gebruik je ze opnieuw. En heb je geknoeid? Dan kun je de tapijttegel vervangen. En dat kan je heel gemakkelijk zelf. Wil je meer weten over hoe je dit doet, lees dan onze instructies tapijttegels leggen.

De prijs als je nieuw tapijt wilt kopen

Voor ieder budget is er wel tapijt te vinden. Vaak zegt de prijs echter wel iets over de kwaliteit van het tapijt. Een iets duurder tapijt blijft over het algemeen ook iets langer mooi. Een tapijt is vaak duurder als de kwaliteit van het garen en het garengewicht toeneemt. Iets om op te letten bij nieuw tapijt kopen.

Gewicht van nieuw tapijt dat je wilt kopen

Je verwacht het misschien niet direct, maar ook het gewicht van het tapijt is iets om rekening mee te houden. Bij intensief belopen ruimtes wordt namelijk een garengewicht van minstens 975 gram per m² als vuistregel gehanteerd. Ben je op zoek naar tapijt met een zware kwaliteit en luxe uitstraling, voor bijvoorbeeld een bedrijf, kijk dan zeker eens naar Polyamide frisé met 1200 gram per m². Dit type tapijt is nog steviger en voelt comfortabeler aan, dan tapijt met een lager garengewicht. Het type tapijtvezel, de zetting, het gewicht en de constructie van het tapijt bepalen samen de prijs.

 

 

Materiaalkeuze voor nieuw tapijt dat je wilt kopen

Uiteraard is het materiaal ook belangrijk bij de keuze voor een bepaald tapijt. Nylon, ook wel Polyamide is een populaire keuze. Het is betaalbaar, duurzaam, veerkrachtig praktisch en in allerlei kleuren te krijgen. Het tapijt blijft jarenlang mooi en vlekken zijn eenvoudig te verwijderen.

 

Tapijt en tapijttegels gemaakt van Polypropyleen en polyester zijn de goedkopere keuzes. Deze soorten tapijt gaan echter minder lang mee. De kleuren blijven wel lang mooi. Polyester is eenvoudig te reinigen en vlekken worden afgestoten. Polypropyleen en Polyester zijn beide minder goed bestand tegen vuil en minder veerkrachtig. Ook het brand- en rookgedrag is aanmerkelijk minder,wat betekent dat het tapijt niet onbrandbaar of brandvrij is, iets wat voor bedrijven minder goed nieuws kan zijn.

 

Met wol kun je de meest luxueze uitstraling behalen die met tapijt mogelijk is. Daarnaast is het sterk, veerkrachtig, milieuvriendelijk, onderhoudsvriendelijk, isolerend, vuilafstotend, gaat jarenlang mee en is moeilijk ontvlambaar. Wol zuivert zelfs de binnenlucht! Wol is wel wat duurder.

 

Sisal is milieuvriendelijk en heeft een lange levensduur. Dit type tapijt voelt wel minder zacht aan en vlekken zijn lastiger te verwijderen door de absorberende werking van sisal. Keuze genoeg zoals je ziet. Vind je het lastig om te bepalen welk tapijt het beste bij jou past, geen probleem. Kom gerust langs in ons Experience Center XXL en laat je door ons adviseren.

 

Nieuw-tapijt

Nieuw tapijt voor bedrijven kopen

Wil jij een goed advies voor het kopen van nieuw tapijt voor bedrijven, Vloerenland staat voor je klaar. Wij zijn experts op het gebied van tapijt en tapijttegels en denken zonder problemen mee met (interieur) architecten, aannemers, opdrachtgevers en beslissers. Wil jij als bedrijf nieuw tapijt kopen, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo moeten bedrijven sinds 2012 rekening houden met het Nederlandse bouwbesluit.

 

In het bouwbesluit staat onder andere beschreven dat je aan bepaalde brandeisen moet voldoen voor openbare gebouwen. Een ander punt is de gebruiksintensiteit. Bij bedrijven wordt tapijt intensiever gebruikt, houd daar rekening mee als jij nieuw tapijt gaat kopen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijfsruimte? Wij geven je wat inspiratie voor kantoorvloeren. Nu kun jij voorbereid op pad om jouw nieuwe tapijt te kopen.

 

Mocht je hier nog wat hulp bij kunnen gebruiken, neem dan gerust contact met ons op.

  • Nieuw tapijt kopen
  • nieuw tapijt voor bedrijven kopen

Nieuw-tapijt-kopen-voor-je-woning