Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Legpatronen pvc vloer Vloerenland

Legpatronen pvc vloer, welke spreekt jou aan?

Een mooie vloer wordt nog mooier met een in het oog springend legpatroon. Met een leuk legpatroon tover je je vloer om in een ware eyecatcher! In dit blog gaan wij specifiek in op legpatronen pvc vloer. Natuurlijk kun veel van deze legpatronen ook toepassen op andere vloeren zoals houten vloeren. Welke legpatronen pvc vloer zijn er eigenlijk en waar moet je op letten? De vloerspecialisten van Vloerenland leggen het uit.

Standaard legpatroon

We trappen af met één van de meest voorkomende legpatronen voor pvc vloeren, de gewone plankenvloer. Bij dit legpatroon volgen de stroken elkaar op zoals bij een planken vloer.

Halfsteensverband

De tweede variant die we bespreken van de legpatronen pvc vloer is halfsteensverband. Hierbij worden de multiplank stroken, planken of tegels horizontaal in rijen gelegd, waarbij er een overlap is van een halve ‘steen’. De tegels verspringen dus steeds een halve tegel ten opzichte van de rij ervoor en erna. Dat geeft, zeker bij een houten of laminaat vloer, een natuurlijk effect.

 

Visgraatpatroon

Een patroon wat op dit moment erg populair is, is het visgraat patroon. Het patroon ligt, zoals de naam al zegt, als een visgraat in elkaar. Een klassiek legpatroon, dat met planken in verschillende groottes en breedtes te leggen is. Bij een grote ruimte komt een groot legpatroon het beste tot zijn recht, bij een kleine ruimte een kleiner visgraatpatroon. Een variant op het visgraatpatroon is de herringbone. Deze variant van de legpatronen pvc vloer is vergelijkbaar met de visgraat, maar wordt gelegd met kleinere of smallere stroken.

Hongaarse punt

De Hongaarse punt lijkt erg veel op het visgraatpatroon, met als grote verschil dat de korte zijden of kopse kanten tegen elkaar aan liggen, in plaats van om en om. Het patroon is al vele eeuwen populair en staat ook wel bekend als het chevron motief.

Versailles patroon

De vijfde in de rij van legpatronen pvc vloer is al eeuwenoud. Dit legpatroon komt namelijk uit de Middeleeuwen, maar dat maakt dit legpatroon zeker niet oubollig. De naam doet koninklijk aan, en dat is ook niet vreemd want dit patroon werd namelijk voor het eerst gezien in het Paleis van Versailles van Lodewijk XIV. Het patroon bestaat uit een omkadering met daarin een gevlochten blokpatroon. Bovendien worden de vierkante blokken in een hoek van 45 graden in de ruimte gelegd.

Stone look of tegellook

Bij deze pvc vloer worden vierkante pvc-tegels gebruikt. Dit type vloer bootst een tegelvloer na en is eenvoudig te leggen. Deze vloer heeft de natuurlijke uitstraling van een stenen vloer of tegelvloer, maar alle gemakken van een pvc vloer. Zo voelt een tegelvloer zonder vloerverwarming bijvoorbeeld erg koud en hard aan, terwijl een pvc vloer juist lekker zacht en een stuk warmer is.

Legpatronen pvc vloer, de keuze is reuze!

Welk legpatroon het beste bij jouw interieur past, verschilt per ruimte. Hier vind je meer informatie over pvc vloeren. Wij denken graag met je mee en laten je inspirerende voorbeelden zien! Waarom kiezen voor Vloerenland? Mede omdat we Master Installer zijn van Quick-step Parquet en andere merken, maar ook voor uitstekende service en ons uitgebreide assortiment. Kom spontaan langs in onze showroom of maak een afspraak voor een gericht advies van onze specialisten.

  • Legpatronen
  • pvc vloeren
  • welke

Legpatroon met plankmotief houten vloer