Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Laminaat opknappen Vloerenland

Laminaat opknappen of vervangen?

Wanneer je laminaatvloer niet meer in opperbeste staat verkeert, sta je voor een lastige keuze: laminaat opknappen of vervangen. Wij noemen hieronder graag een aantal voor- en nadelen van beide keuzes, zodat jij de knoop gemakkelijker door kunt hakken! Is het laminaat hopeloos gedateerd of kan het nog een ronde mee is iets wat je ook niet uit het oog moet verliezen.

De voordelen van laminaat opknappen

Laminaat heeft voordelen, maar laminaat opknappen is niet makkelijk. Niet makkelijk betekent niet onmogelijk, het is te doen en online er is laminaatverf verkrijgbaar. Je kunt laminaat opknappen door de vloer van een nieuwe laag verf te voorzien. De nerfstructuur blijft ook na het verven zichtbaar. Gebruik speciale laminaatverf voor het beste resultaat. maar opknappen is niet makkelijk, het is te doen en online er is laminaatverf verkrijgbaar. Je kunt laminaat opknappen door deze van een nieuwe laag verf te voorzien. De nerfstructuur blijft ook na het verven zichtbaar. Gebruik speciale laminaatverf voor het beste resultaat.

 

Als het decor of de toplaag aangetast is, dan wordt opknappen nog wat lastiger. En heeft je laminaatvloer ook nog vochtschade, dan is het misschien toch tijd om het laminaat te vervangen. Er zit dan helaas niet anders op dan de laminaatvloer eruit te halen en af te voeren.

De voordelen van laminaat vervangen

Wanneer je niet kiest voor laminaat opknappen, maar besluit om je laminaat te vervangen kun je kiezen uit de nieuwste vloeren, oneindig veel kleuren en legpatronen. Je kunt je verouderde vloer dus vervangen door een compleet nieuwe laminaatvloer, of zelfs door een andere vloer dan laminaat! Denk aan een klik-pvc vloer, houten vloer, tapijttegels, tapijt of vinyl.

 

Wij leveren laminaat dat verlijmd of los gelegd kan worden, maar de meeste laminaatvloeren kunnen alleen zwevend op een ondervloer gelegd worden met een kliksysteem. Verwijderen van de oude laminaatvloer is een fluitje van een cent. Daarna kun je met een schone lei beginnen en je interieur van een compleet nieuwe look voorzien!

 

Kun je nog wel wat inspiratie op gebied van laminaatvloeren gebruiken? Breng dan een bezoek aan het Experience Center XXL van Vloerenland!

  • laminaat
  • opknappen
  • vervangen

Laminaat opknappen tips Vloerenland