Lage temperatuur vloerverwarming en pvc

Lage temperatuur vloerverwarming en vloeren

Lage temperatuur vloerverwarming en vloeren

De vraag naar lage temperatuur verwarming, afgekort LTV, wordt steeds groter omdat we door de overheid gestimuleerd worden gasloos te wonen.

Nieuwste technieken

Gasloos wonen kan bijvoorbeeld door een warmtepomp in plaats van een cv-ketel te plaatsen, en hiervoor is lage temperatuur verwarming vereist. Door middel van LTV wordt een huis gelijkmatiger en constanter verwarmd. De ingangstemperatuur van het water vanaf de ketel ligt bij traditionele systemen rond de 80 graden Celsius en bij de LTV systemen ligt deze rond de 55 graden Celsius. Daarmee bespaar je niet alleen energie, met een lagere energierekening als gevolg, maar ook het milieu is erbij gebaat. Er wordt immers minder CO2 uitgestoten!

 

Hou bij elk type vloerverwarming de luchtvochtigheid in de gaten om problemen met meubels, vloeren en gezondheidklachten te voorkomen.

LTV

Een Lage Temperatuur (LT)-radiator is groter dan een normale cv-radiator, om dezelfde warmteafgifte te kunnen bereiken. Vind je dit minder mooi? Dan kun je ook kiezen voor wand- of vloerverwarming. De leidingen zijn dan weggewerkt. Wat verandert er bij het plaatsen van vloeren met dit nieuwe type vloerverwarming?

Nadelen van een tegelvloer

Een tegelvloer is de vloer waar vaak het eerst aan wordt gedacht in combinatie met LTV en vloerverwarming. Een steenachtige vloer laat de warmte uit de vloer het goed door naar de kamer, maar een tegelvloer is echter smaakgevoelig en heeft ook nadelige eigenschappen die je bij andere soorten vloeren niet of minder zult hebben. Bij een tegelvloer klinkt de ruimte hol en geluiden worden versterkt (echo) in de ruimte, wat vaak als storend worden ervaren. Ook toont een ruimte kil en wordt als minder behaaglijk ervaren.

 

LTV en vloeren alternatief voor tegelvloeren

Houten vloeren, PVC vloeren en laminaat (met de juiste ondervloer) zijn prima alternatieven voor een tegelvloer. De akoestiek verbetert, de ruimte voelt behaaglijker aan en ze kunnen perfect in combinatie met lage temperatuur vloerverwarming toegepast worden. De warmteweerstand bij een lage temperatuur vloerverwarming mag standaard niet boven de 0,1 (m2.K/W) komen.

 

Bij Vloerenland zorgen wij ervoor dat we rond de 0.06 (m2.K/W) uitkomen en dat is ongeveer 40% lager dan de maximale weerstand van 0,1 (m2.K/W) bij LTV  vloerverwarming. Als je PVC- of laminaat tegels minder mooi vindt, kun je ook kiezen voor hout, linoleum of een sommige soorten vaste vloerbedekking met lage warmteweerstand.

 

Wij vertellen je graag of de vloerbedekking van je keuze te combineren is met vloerverwarming en LTV. Als de vloer namelijk de warmte niet goed doorgeeft naar de kamer, moet de LTV-installatie veel harder stoken, wat uiteraard minder energiezuinig is. Bij een warmteweerstand van lager dan 0,1 (m2 K/W) wordt de meeste energie bespaard.

 

In ons Experience Center XXL in Beek en Donk laten we je graag zien welke mogelijkheden we hebben. Met een ruime keuze hebben we ook voor jouw interieur de juiste vloer!


  • LTV | Lage temperatuur vloerverwarming
  • Vloeren en LTV