Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
kunstgras winterklaar maken

Kunstgras winterklaar maken

Kunstgras winterklaar maken

Net als je tuin, kun je ook kunstgras winterklaar maken.


Het grote voordeel aan kunstgras is uiteraard dat het zeer gebruiks- en onderhoudsvriendelijk is. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je in het voorjaar weer volop van je tuin kunt genieten.

Voorkom onkruid en mosvorming

Om je heen zul je mensen volop in de tuin zien werken om de eerste vallende herfstbladeren op te harken. Ook in kunstgras kunnen bladeren, takken en zaden zich ophopen. Dat kan op zich niet zo veel kwaad, maar op een gegeven moment zullen de bladeren gaan rotten en wegzakken. Er ontstaat dan een sliblaag tussen de vezels. Onkruid en mos vestigen zich graag in deze sliblaag. Als je de bladeren dus altijd laat liggen, kun je na verloop van tijd last krijgen van onkruid en mos tussen je kunstgras.

Hoe kun je kunstgras schoonmaken?

Kunstgras is in principe onderhoudsvrij, maar je ontkomt er niet aan het zo nu en dan schoon te maken. Je kunt het kunstgras met een harde bezem vegen of met een bladblazer schoonblazen. De grassprietjes gaan dan meteen weer mooi rechtop staan. Als je het kunstgras niet met kwartszand gevuld hebt, kun je het zelfs gewoon met een stofzuiger schoonzuigen. Door bovenstaande eenvoudige handelingen heb je voorlopig weer geen omkijken naar je kunstgras! Weet je niet zo goed hoe je te werk moet gaan? Onze deskundige medewerkers helpen je graag. We kunnen je tips geven over het onderhoud van je kunstgras en je uitgebreid adviseren over het schoonmaken ervan. Ook voor een nieuw stuk kunstgras ben je bij ons aan het juiste adres. Neem vrijblijvend contact met ons op of breng een bezoek aan onze showroom in Beek en Donk. De koffie staat klaar!

  • Kunstgras
  • Winterklaar