Krassen uit PVC verwijderen| Vloerenland

Krassen uit PVC vloer verwijderen

Krassen verwijderen uit pvc

Je kunt nog zo zuinig zijn op je (nieuwe) pvc vloer, maar een kras links of rechts hoort er gewoon bij, toch? Zeker wanneer er bijvoorbeeld door (kleine) kinderen en huisdieren druk op gespeeld en geleefd wordt of er regelmatig met de stoelen geschoven wordt. Doordat de vloer vrij hard is, geeft deze niet mee. Alles is uiteindelijk op te lossen en het uitgangspunt in huishouden moet zijn, dat er moet zijn dat er zorgeloos geleefd kan worden door de bewoners. Als je twijfelt wat je moet doen, dan vind je hier informatie in ons blog: beschadigde PVC vloerdelen vervangen of repareren.

De juiste voorzorgsmaatregelen

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Er zijn een aantal manieren om krassen op je pvc vloer zoveel mogelijk te voorkomen. Probeer vuil, vooral zand, zoveel mogelijk buiten de deur te houden. Dat kun je onder andere doen door een schoonloopmat voor de deur te leggen. Komt het zand toch binnen, dan kun je -door er overheen te lopen- krassen maken. Verder kun je speciale viltjes onder je meubels plakken, waardoor de poten van stoelen en tafels geen krassen maken tijdens het schuiven. Of beter nog, til je meubels op in plaats van ze te verschuiven!

 

Daarnaast zijn er speciale wieltjes voor pvc vloeren. Ideaal voor bijvoorbeeld bureaustoel of eetkamerstoelen! Ook is het raadzaam om een pvc vloer periodiek van een nieuwe beschermlaag te voorzien. Of je nu pvc stroken hebt of een klik PVC vloer, een kras of meerdere krasjes kunnen na verloop van tijd toch ontstaan.

Krassen verwijderen

Hoe je de krassen het beste kunt verwijderen uit je pvc vloer is onder andere afhankelijk van de lengte en diepte van de kras. Is de lengte beperkt tot één strook of paneel en is de diepte beperkt tot enkel de toplaag van het pvc? Pas als je dat weet, kan het repareren beginnen:

 
  •  Kras op één strook / paneel: een diepe kras is minder gemakkelijk te repareren, omdat deze ook het dessin aantast. Het beste is daarom om de strook of paneel waar het om gaat te vervangen door een nieuwe. Zit de strook of het paneel vastgelijmd? Neem dan even contact met ons op. Ook bij een klikvloer is het iets lastiger. Daarbij helpen we je graag.
  •  Krassen over een groter oppervlak: probeer de kras in dit geval te camoufleren met een speciaal vulmiddel of verwijder de PU beschermlaag van de hele vloer en breng deze opnieuw aan. Ook hierbij geven we je graag advies
 

Toplaag vernieuwen van bestaande pvc vloer

Wat de meesten niet weten is dat er bedrijven zijn die de toplaag van een pvc vloer compleet vernieuwen door de bestaande PU-laag licht aan te schuren en aansluitend een nieuwe PU toplaag aan te brengen en wat blijkt.. je vloer is weer als nieuw en klaar voor de volgende ronde!


Inspiratie nodig?

Loop vrijblijvend bij Vloerenland binnen om meer te weten te komen over alle collecties en om met eigen ogen alle variaties te kunnen bekijken. Zo ben je als eerste op de hoogte van de nieuwste collecties en kun je in ons inspirerende Experience Center in Beek en Donk ontdekken welke vloer bij jouw woonstijl past!

   

Video: Krassen verwijderen met Dr. Schutz

  • Krassen PVC vloer
  • Dr. Schutz
  • Scratchfix