Kleurtrends 2020 en 2021 Vloerenland

Kleurtrends 2020 en 2021

Kleurentrends 2020 en 2021

Deze kleuren ga je veel zien

Eerder vertelden we je al dat Flexa de kleur ‘Tranquil Dawn’ als dé kleur voor 2020 heeft gekozen. Tranquil Dawn is een rustige, zachte grijsgroene kleur. Expert Pantone koos ‘Classic Blue’ juist als Color of the Year 2020. Classic Blue is in tegenstelling tot Tranquil Dawn geen zachte, rustige kleur maar wel een kleur die warmte uitstraalt en de sfeer van een boetiekhotel. Wat deze kleuren dan met elkaar gemeen hebben? Ze zijn beiden toonaangevend voor de kleurentrends van 2020!

Zoals ieder jaar lopen de kleurentrends voor 2020 ook dit jaar weer uiteen. Aan de ene kant zien we veel neutrale kleuren en groentinten, aan de andere kant zijn warme hotel chique kleuren populair en opvallende aardse kleuren.

Aardse kleuren

Okergeel, terracotta, koraal, deze aardse kleuren zijn als een warme deken voor je interieur. De kleuren van kruiden en specerijen die goed matchen met houtelementen, goudelementen en hoogpolige kleden.

 

Hotel chique

De hotel chique stijl heeft de afgelopen jaren ook heel wat aan populariteit gewonnen. De stijl doet denken aan een intiem, sfeervol boetiekhotel waar goud, marmer en donkere warme tinten de hoofdmoot vormen. Donkergroen en donkerblauw, zoals Classic Blue, passen hier uitstekend bij, bijvoorbeeld in combinatie met een visgraat houten vloer.

Groentinten

Groentinten doen het al een aantal jaren goed. Gecombineerd met weelderige planten, rotan stoelen en macramé wandhangers of juist met andere pasteltinten als zachtroze. Tranquil Dawn past uitstekend in dit palet. Verschillende groentinten kunnen met gemak met elkaar gecombineerd worden. De botanische stijl kun je zelfs tot in je accessoires doortrekken met jungleprints en palmbomen. Zeker met het oog op duurzaamheid zullen we in 2020 veel groen zien.

Neutrale kleuren

Denk hierbij aan wit, vanille, lichtgrijs en nude. In combinatie met natuurlijke materialen als bamboe en droogbloemen of met contrasterende zwarte fotolijstjes en industriële stalen deuren. Ga jij voor de Ibiza stijl in huis? Ga dan ook voor een rustige vloer van bijvoorbeeld betonlook pvc.

 

Met bovenstaande trends hebben wij je hopelijk genoeg inspiratie gegeven voor een frisse makeover van je interieur! Nog meer tips nodig? Breng een bezoek aan ons Experience Center!

  • kleurtrends 2020
  • interieurtrends 2020