Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Trendkleuren 2022

Kleuren 2022

Trendkleuren 2022

Tips voor je interieur!

 

Je hoeft maar een interieurblad open te slaan en je ziet de mooiste interieurs voorbijkomen. Hoe doen ze dat toch? Waarom lukt jou dat niet? Een goed startpunt als je met je interieur aan de slag gaat, is kijken naar de huidige trends: wat zijn dé interieurkleuren voor 2022? Wat doen deze kleuren met de sfeer van je woonkamer? En wat zijn voor vloeren gebruikelijke kleuren? Hieronder benoemen we een aantal opties voor jouw nieuwe vloer en interieur waarmee je qua kleur helemaal bij de woontrends van 2022 aansluit!

 

Wit en lichtbeige

Een witte of lichtbeige vloer zorgt voor een ruimtelijk en fris gevoel in je woonruimte. Een lichte vloer is een ideale basis om de trendkleuren van 2022 mee te combineren. Je kunt een lichte vloer combineren met sprekende kleuren, maar ook met natuurlijke tinten en hout komt een witte of lichtbeige vloer prachtig uit de verf.

Zwart

Tegenover wit staat zwart. Een zwarte vloer is enorm stijlvol en straalt luxe uit. Het is ook een veelgebruikte basis bij de interieurstijl ‘Hotel chique’. Combineer een donkere vloer met lichte wanden, bijvoorbeeld in de kleur Bright Skies, de Flexa interieurkleur 2022, of juist met warme, donkere tonen, zoals Very Peri, de Pantone interieurkleur 2022, en creëer de sfeer die jij fijn vindt!

Geel en beige

Een grote winkelketen riep de kleur Ginger gold uit tot interieurkleur van 2022; Een geelbeige tint met een gouden touch. Geel en beige zorgen voor een rustgevende, warme sfeer in je interieur. Denk bij een gele of beige vloer bijvoorbeeld aan beuk, esdoorn of lichte eik.

Bruin of rood/oranje

Een bruine, rode of oranje vloer is helemaal terug van weggeweest We zoeken steeds meer naar een connectie met de natuur en de aarde, en bruintinten in het interieur zorgen hiervoor. Zeker in combinatie met een natuurtint op de muur, zoals Olive Sprig, de Histor interieurkleur 2022. Deze grijsgroene tint past uitstekend bij een op de natuur geïnspireerd interieur! Is een volledig bruine, rode of oranje vloer een stapje te ver voor jou? Kijk dan eens naar de vloer Botansich Beton, de nieuwste kleur van Quick-step laminaat uit de Muse serie waar de kleuren rood en bruin subtiel in verwerkt zijn.

Grijs

Een grijze vloer geeft rust in je interieur en zorgt dankzij zijn neutrale uiterlijk voor een goede balans met bijvoorbeeld trendkleuren, warme kleuren of klassieke meubels. Pasteltinten blijven ook populaire interieurkleuren voor 2022. Ze zorgen voor rust in het interieur, maar ook voor energie. Ze passen zich dus net als een grijze vloer aan aan de behoefte van de ruimte.

 

 

Advies nodig?

Hopelijk kun jij met bovenstaande informatie over de interieurkleuren van 2022 aan de slag om je perfecte interieur te creëren. ! Heb je de Roomviewer van Vloerenland al getest? Hierin kun je perfect uitproberen of de vloer van jouw keuze met een bepaalde kleur muur combineert.  Heb je toch nog behoefte aan of kleur en interieuradvies Ook dat kan bij Vloerenland.

  • kleuren 2022
  • tips
  • interieur

Kleur en interieur 2022