Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Verschillende soorten vloeren bij Vloerenland

Keuzehulp voor verschillende soorten vloeren

Wanneer je bij Vloerenland binnenloopt, kan het je duizelen. Zo veel keuze! Waar moet je toch beginnen? Zoek je laminaat, een PVC vloer, houten vloer, parket, vinyl, tapijttegels of tapijt? Dan is het goed om te weten dat er toch wel wat verschil is tussen de verschillende soorten vloeren. Hopelijk maken onderstaande tips het voor jou gemakkelijker om een keuze te maken uit alle vloeren van Vloerenland! Lees snel verder.

Verschillende soorten vloeren voor elke ruimte ?

Je hebt de beslissing gemaakt. Het is tijd voor een nieuwe vloer. Maar welke vloer gaat het worden, want er zijn zoveel verschillende soorten vloeren. Voordat je start met de zoektocht naar jouw nieuwe vloer kijk je ook eerst naar de ruimte waar je de vloer gaat leggen. Het eerste wat je onder de loep neemt is de vorm en de grootte van de ruimte. Wil je een kleine ruimte groter laten lijken en optisch meer ruimte creëren? Daar kan bijvoorbeeld een houten vloer of laminaat in een bepaalde legrichting aan bijdragen. Het is ook verstandig om rekening te houden met eventueel aanwezige vloerverwarming. Helaas leent niet iedere vloer zich voor vloerverwarming, ook al zijn er zoveel verschillende soorten vloeren. Lees meer over welke vloeren geschikt zijn voor vloerverwarming. Kan het wel eens vochtig worden in de ruimte waar de nieuwe vloer komt te liggen? Kies dan een vochtbestendige vloer zoals PVC.

Welke vloer past bij jouw gezinssamenstelling?

Houd rekening met jouw gezinssamenstelling wanneer je je verdiept in de verschillende soorten vloeren. Kleine kinderen houden niet altijd rekening met je vloer en spelen er lustig op los. Het is daarom slimmer om een vloer te kiezen die niet snel beschadigt en die je gemakkelijk kunt reinigen. Of heb je juist huisdieren? Geen zorgen, een nieuwe vloer en huisdieren hoeft geen probleem te zijn als je hier van tevoren op bedacht bent.

 

 

Welke vloer past bij jouw smaak?

Smaken verschillen en dat geldt natuurlijk ook voor alle verschillende soorten vloeren. Een vloer vervang je niet ieder jaar! Kies daarom een vloer die je mooi vindt, die bij je meubels en accessoires past en niet te vergeten bij jouw gezinssamenstelling. Dit is belangrijk vanwege onderhoud. Het is ook van belang dat je over een aantal jaren nog steeds blij wordt van jouw vloer. Je loopt er immers iedere dag overheen en  kijkt er ook iedere dag tegenaan. Vloeren zijn de basis van je inrichting en bepalen voor een groot deel de uitstraling van de ruimte

Verschillende soorten vloeren voor elk budget?

Gelukkig zijn er vloeren voor elk budget. Heb je genoeg budget? Dan is een massief houten vloer prachtig! Heb je een kleinere portemonnee? Laminaat met een houtlook die nauwelijks van echt hout te onderscheiden is, is dan ook een mooie keuze. Ook tapijt is een budgetvriendelijke en sfeervolle oplossing. Hopelijk helpt dit jou een keus te maken uit de verschillende soorten vloeren. Mocht je toch nog vragen hebben? Bij Vloerenland helpen we je graag verder.

 

Bezoek Vloerenland om alle verschillende soorten vloeren van dichtbij te kijken. Ons Experience Center XXL biedt je volop inspiratie! Of kijk hier verder voor de voordelen en nadelen van de verschillende soorten vloeren.

keuzehulp
  • keuzehulp
  • voor
  • verschillende soorten vloeren

Keuze uit verschillende vloeren