Houten vloer schuren / Tips van de expert

Kan ik zelf mijn parket vloer lakken?

Je parket vloer lakken of oliën en waxen zijn klussen die je zelf kunt uitvoeren, als je maar weet waar je rekening mee moet houden. In deze blog bespreken we voor nu het parket vloer lakken. Heb je vragen over het lakken van andere houten vloeren of het oliën en waxen? Dan mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Vloerenland geeft je graag een aantal tips!

Houten vloer voorzichtig schuren

Voordat je aan de slag gaat met je parket vloer lakken, ga je hem allereerst schuren. Dat schuren van een parketvloer dient nauwkeurig te gebeuren. Voordat je het weet ontstaat er een beschadiging op je parket vloer en dat blijf je ook na het lakken zien. Schuur bijvoorbeeld niet te lang op dezelfde plek, met een niet te grove korrel. Wanneer je weet van welk type hout je parket vloer is gemaakt, weet je hoe en waarmee je het beste de vloer kunt schuren.

Voorbereiding parket vloer lakken

Bereid je parket vloer lakken goed voor! Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Ontvet de vloer goed, zodat de lak goed hecht. Neem daarna je parket vloer af met een vochtige doek en laat hem goed drogen voordat je gaat lakken. Maar vergeet ook de v-groef niet te schuren. Heeft je parket vloer nog wat beschadigingen die je graag wilt wegwerken voordat je start met deparketvloer lakken? Dat kan met zogenaamd kneedbaar hout, je kunt hier eventuele krasjes en gaten mee opvullen. Vervolgens ga je nadenken over de juiste lak voor het lakken van jouw parket vloer.

 

De juiste lak voor een houten parket vloer

Voor een transparante afwerking kies je voor bijvoorbeeld een zijdeglans lak, transparante parketlak of eiglans. Wil je liever een dekkend resultaat? Begin dan met een laag en eindig met twee of drie lagen dekkende vloerlak.

Vraag gerust naar advies

Bij Vloerenland helpen we je graag op weg als je zelf je parket vloer wilt lakken. Maar ook bij het leggen van een houten vloer kunnen wij je voorzien van handige tips. Besteed je deze klus liever uit? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres! Onze professionals kunnen jouw parket vloer lakken, snel en vakkundig in elke gewenste kleur. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden!


  • Kan ik zelf
  • houten vloer lakken

Oliën en waxen van parket