Isolerende ondervloer

Isolerende ondervloer: wat is het nut ervan?

In de huidige tijd is goede isolatie onmisbaar. Hoe beter ons huis geïsoleerd is, hoe lager de energiekosten om het aangenaam warm te houden binnen. Een isolerende ondervloer helpt daar ook bij. Een isolerende ondervloer wordt aangebracht onder een laminaat- of parketvloer, direct op de betonvloer of houten ondervloer.

 

De voordelen van een isolerende ondervloer

Een isolerende ondervloer is er in de eerste plaats, de naam zegt het al, als extra laag isolatie. Een goede ondervloer houdt je niet alleen warm, hij dempt ook geluid. Daarnaast heeft een isolerende ondervloer nog een belangrijke functie. Hij verlengt namelijk de levensduur van de parketvloer of laminaatvloer die erop ligt. Het is als het ware een beschermlaagje tegen oneffenheden op de vaste  ondervloer.

Aandachtspunten bij een isolerende ondervloer

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte isolerende ondervloer, dan zul je al snel merken dat er grote verschillen in zijn tussen de verschillende ondervloeren. Een aantal punten om rekening mee te houden zijn:

  • Vochtdichtheid: ligt de vloer op een vochtige kruipruimte, dan is het zaak het optrekkend vocht tegen te houden om zo beschadigingen aan je vloer te voorkomen.
  • Egaliserend vermogen: vangt oneffenheden in de ondervloer tot wel 6 millimeter op.
  • Geluidsdemping: het TÜV-certificaat geeft aan hoe het met de geluidsisolatie gesteld is.
  • Warmte-isolatie: de ondervloer zorgt ervoor dat het laminaat of parket minder koud aanvoelt en dat de warmte langer in de ruimte blijft.
  • Heb je vloerverwarming? Kies dan een speciale isolerende ondervloer die geschikt is voor vloerverwarming.
 

Isolerende ondervloer en vloerverwarming

Wil je echt energie gaan besparen? Dan is alleen een isolerende ondervloer vaak niet voldoende. In dat geval kun je beter, als dat bij jou thuis mogelijk is, voor vloerverwarming kiezen. Daarvoor is nog extra vloerisolatie en / of bodemisolatie nodig.

Advies

Wil je je energierekening verlagen en je wooncomfort verhogen? Dan is een goed isolerende ondervloer onmisbaar. Wil je advies over het isoleren van jouw vloer of over het aanleggen van vloerverwarming? Neem dan contact met ons op of kom naar het Experience Centre XXL in Beek en Donk. Onze experts voorzien je graag van een passend advies.

  • Isolerende ondervloer
  • Nut

Isolerende vloeren voor bedrijven