Mijn winkelwagen
Sluiten
 • Menu
 • Setting
Inspiratie voor het leggen van een nieuwe vloer

Inspiratie voor het leggen van een nieuwe vloer

Inspiratie voor het leggen van een nieuwe vloer

Als je inspiratie zoekt voor het leggen van een vloer dan zul je behoorlijk wat vragen moeten beantwoorden. Bereid je goed voor en zet alvast wat dingen op papier en maak een plattegrond of zoek hem op.

 

Ga je de vloer zelf leggen? Of ga je de klus uitbesteden? Vind je het inrichten van een woning erg leuk of is het een belasting? Is het nieuwbouw of renovatie? Betreft het een nieuwe vloer of een bestaande vloer? Heb je haast?

Wat heeft jouw voorkeur? Zoek je:

 • het gemak van een PVC vloer?
 • de uitstraling van een echte houten vloeren?
 • de geweldige prijs-/ kwaliteit verhouding van laminaat?
 • het comfort en geluiddemping van tapijt?
 

Het zijn zomaar een aantal vragen die je jezelf zou kunnen stellen. Door er de tijd voor te nemen kunnen je plannen zich ontwikkelen, worden je vragen beantwoord en ben je in staat de juiste keuze te maken zonder spijt achteraf.

 

 

Welk type vloer?

Wordt het een houten vloer, laminaat, PVC vloer, tapijt, tapijttegels of vinyl? Als je dat al weet, wordt het zoeken een stuk makkelijker en kijk alvast in onze webshop voor ons aanbod.

Om een goede indruk te krijgen is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan ons Experience Center XXL.

Vloer verlijmen of een zwevende vloer?

Als je zelf een vloer wilt leggen, dan levert dat een behoorlijke besparing op, want een vakman heeft nou eenmaal zijn prijs. Kies dan in elk geval voor een zwevende vloer, zoals laminaat of klik PVC vloer, vinyl of tapijttegels. Waarom? Het is voor de meeste ‘Doe het Zelvers’ niet aan te raden om zelf een vloer te verlijmen.. door mogelijk gebrek aan kennis en ervaring. Als het fout gaat.. wordt het alsnog een HELE dure vloer…

Hoe belangrijk is de prijs?

Als je een beperkt budget hebt, geen probleem! Je bent wel beperkter in je keuze, maar er zijn nog steeds een hele hoop mogelijkheden. Neem contact op of bezoek ons.

Neem er de tijd voor

Op het laatste moment of even een vloer uitzoeken is niet handig… het heeft onnodige stress tot gevolg. Als je op tijd begint met zoeken, dan kun je op een ontspannen manier inspiratie opdoen, zonder dat er druk op staat, omdat je nog geen definitieve keuze hoeft te maken.

     
Inspiratie bij Vloerenland

Waar kun je inspiratie opdoen?

 • Woonbladen

Koop een paar woonbladen die het beste aansluiten bij je smaak en ga daar eens heerlijk bladeren. Je ontwikkelt je smaak en je krijgt meer gevoel bij hedendaagse interieurs en woontrends.

 

 • Internet

Internet is een oneindig grote informatiebron. Kies een aantal relevante zoekwoorden die aansluiten bij je zoektocht.

 

 • Youtube

Zoek eens op Youtube naar onderwerpen die interesseren en bekijk interieur- en woontrends. Er is ongelofelijk veel beeldmateriaal beschikbaar dat kan dienen als inspiratiebron.

 

 • Pinterest

Kijk op Pinterest en zoek naar vloer- en interieurtrends. Voorkom dat je te veel informatie tot je neemt want dat werkt meestal niet in je voordeel.. Kijk vooral naar wat je mooi vindt en laat het technische gedeelte aan ons over. Dat is ons vakgebied en daar kun je je voordeel mee doen!

 

 • Website fabrikant

Wat vaak helpt bij het zoeken naar een nieuwe vloer is het bezoeken van websites van fabrikanten en bekende merken.

 

 • Website Vloerenland

Alle inspiratie en informatie over vloeren, kun je vinden op www.vloerenland.com

 

   

Breng een bezoek aan Vloerenland

Een bezoek aan ons Experience Center XXL is altijd de moeite waard, ook als je wat verder weg woont. Dat komt door ons enorme aanbod, vakkennis en het nieuwste van het nieuwste op gebied van vloeren en vloeroplossingen. Wij zijn de grootste speciaalzaak van Zuid Nederland met alle bekende merken vloeren. Alles onder één dak! Je hoeft dan alleen ons te bezoeken.

Waarom Vloerenland?

Vloeren, vloeren en nog eens vloeren! Wij doen niets anders.. wij hebben ruim 20 jaar ervaring. Naast de gebruikelijke fabrieksgarantie op een vloer, geven wij ook garantie op arbeid, omdat wij een enorm vertrouwen hebben in de kwaliteit van onze vakmensen. Door deze unieke garantie koop je 100% zonder risico.

 

Mocht je hulp nodig hebben bij het kiezen van een vloer dan kunnen onze adviseurs of onze styliste je vast helpen. Je kunt de nieuwste collecties bekijken van alle bekende merken vloeren. We werken met eerlijke prijzen en als je wilt krijg je alvast een prijsindicatie. Je zult merken dat alle vragen en twijfels verdwijnen als sneeuw voor de zon.

 

Lees hier verder als je info wilt over de verschillen tussen laminaat en een PVC vloer? of welke vloer het beste bij je past?

 

Tot gauw? Het team van Vloerenland

 • inspiratie
 • leggen
 • vloeren

Nieuwe visgraat pvc vloer