Houten vloer patronen

Houten vloer patroon

Houten vloer patroon

Er valt wat te kiezen!

 

Of je nu van een traditioneel patroon of een klassiek patroon houdt, of van uniek en opvallend, met een houten vloer patroon kun je gelukkig heel veel kanten op. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Wij vertellen je graag wat meer over wat er mogelijk is. 

 

Klassiek of modern?

Het klassieke legpatroon voor een houten vloer gaat al heel wat jaren terug. In de geschiedenis zien we de traditionele patronen in vele landhuizen en kastelen, zoals het paleis van Versailles. Het Versailles patroon is een uniek legpatroon, speciaal bedacht en ontwikkeld voor de houten vloer van het paleis van Versailles. Wilde je uitstralen dat je rijk en welvarend was, dan liet je een klassiek houten vloer patroon in je woning leggen. Tegenwoordig is een dergelijk patroon gelukkig niet alleen maar meer voor de rich & famous weggelegd, maar is het voor iedereen binnen bereik.

 

Is een elegant patroon iets te koninklijk voor je houten vloer? Ga dan voor een moderne look met bijvoorbeeld het populaire visgraatpatroon (herringbone) of de Hongaarse punt (Chevron). Je hoeft maar een interieurtijdschrift open te slaan of je ziet deze patronen voorbijkomen. Tegenwoordig zie je het hexagonpatroon veel bij tegelvloeren, maar ook bij een multiplank houten vloer is dit patroon mogelijk, evenals een blokpatroon, tapis, vlechtpatroon, Weense punt of mozaïekpatroon. Het kan dus haast niet anders dan dat er een gave parketvloer voor jouw interieur te vinden is!

 

Kun je je bij al deze patronen weinig voorstellen? Bezoek ons Experience Center in Beek en Donk en laat je inspireren en adviseren door ons betrokken team.

 
  • houten vloer
  • patroon