Houten vloer renoveren of nieuwe kopen

Houten vloer renoveren of nieuwe kopen?

Wanneer je houten vloer al heel wat jaartjes meegaat en je er al flink van genoten hebt, kun je sporen van slijtage gaan zien. Misschien zie je loopsporen ontstaan, neemt het aantal krassen toe of ontstaan er wat vlekken en slijtplekken. Dan vraag je je wellicht af: kan ik beter mijn houten vloer renoveren of een nieuwe kopen? Of misschien heb je net een huis gekocht waarin een gebruikte houten vloer ligt. Ook dan is de vraag: is het voordeliger om de houten vloer te renoveren of ben je goedkoper uit wanneer je een nieuwe houten vloer koopt?

Houten vloer renoveren

 

Houten vloer renoveren

Houten vloeren zijn zeer duurzaam, maar zoals je wellicht weet is geen enkele vloer helemaal onverwoestbaar. Er kan dus een moment aanbreken dat je een keuze zult moeten maken: renoveren of vervangen. Houten vloeren kunnen over het algemeen 2 tot 6 keer opgeknapt worden, afhankelijk van de dikte van de toplaag. Voor het renoveren wordt de bovenlaag van de houten vloer geschuurd en opnieuw in de olie of lak gezet. Is er plaatselijk beginnende slijtage? Dan kun je de vloer eerst reinigen en aansluitend opnieuw machinaal oliën. Bij flinke slijtage en krassen is schuren onvermijdelijk. Daarna kan de vloer opnieuw geolied of gelakt worden. Als er onherstelbare schade wordt geconstateerd dan kun je er ook voor kiezen om een aantal planken te vervangen, dan schuren en tot slot oliën of lakken.

 

Het renoveren van een houten vloer is vakwerk. Het schuren moet minimaal en nauwkeurig gebeuren, zodat er zo min mogelijk van de toplaag afgeschuurd wordt en je houten vloer langer meegaat. Wanneer je het renoveren uitbesteedt, zul je de kosten voor zowel de arbeid als voor de olie of lak moeten betalen. Vandaar dat dit prijskaartje niet altijd lager uitvalt dan een nieuwe houten vloer laten plaatsen. Doe je de renovatie zelf, dan ben je uiteraard goedkoper uit, maar moet je wel een investering in tijd doen.

Plan een afspraak

Twijfel je tussen renoveren of een nieuwe houten vloer leggen of ben je benieuwd naar het verschil in kosten? Informeer dan eens bij ons team. Zij kunnen je ook meer vertellen over onze uitgebreide garantie en je sfeer laten proeven in onze Houten Vloeren Studio van bijna 200 m2!

 
  • houten vloer
  • renoveren
  • vernieuwen

Nieuwe houten vloer