Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Een houten vloer op zolder is ook mogelijk

Houten vloer op zolder: doen of niet doen?

De zolder is nu niet de eerste ruimte in huis waar je aan denkt als je je woning wilt opknappen. Maar als die zolder in de basis een prettige ruimte is om te verblijven, zou het jammer zijn als je hier geen gebruik van maakt! Een geschikte vloer is dan onmisbaar. Wij vertellen je graag hoe en waarom.

 

Waarom een houten vloer op zolder een goed idee is

Allereerst kan een fijne slaapkamer, werkkamer of hobbyruimte niet zonder een goede vloer. Een kale betonvloer of de houten balken van je zolderruimte doen nu eenmaal niet sfeervol en huiselijk aan en lopen minder prettig. . Maar een zoldervloer biedt je ook meteen de mogelijkheid om vloerisolatie aan te brengen, bijvoorbeeld in de vorm van beloopbare isolatiematten en daardoor heb je in de winter warme(re) voetjes. Een bijkomend voordeel is dat hierdoor het contactgeluid naar de verdiepingen eronder vermindert. Je kunt erop lopen, dansen en je favoriete muziek luisteren zonder dat het je onderburen stoort.

 

De reden om voor een houten vloer op zolder te kiezen, is dat een houten vloer vaak goed past bij de uitstraling van je zolderkamer en dat het direct een warme uitstraling geeft aan de ruimte. Het is bovendien duurzaam, stijlvol en prachtig in combinatie met houten balken, schuine wanden en nissen. Natuurlijk kun je ook voor laminaat, pvc vloeren of tapijt op zolder kiezen!

Wat is er mooier dan …

Als je erover nadenkt is het logisch, wat is er mooier dan op elke etage dezelfde vloer te leggen? Volgens ons.. niets! Het geeft je het gevoel van extra luxe als er op elke etage dezelfde houten vloer ligt. Overal houten vloeren geven ook meerwaarde aan de woning. Een houten vloer op zolder maakt het helemaal af! Het hele huis is dan een duurzaam en stijlvol geheel met een warme uitstraling in elk interieur. Een bijkomend voordeel is dat een houten vloer de temperatuur van de ruimte aanneemt, waardoor de houten vloer ook zonder vloerverwarming behaaglijk aanvoelt. Dat betekend extra duurzaamheid in de winter bij een goed geïsoleerde woning!

 

Hoe plaats je een houten vloer op zolder?

Wanneer je een houten vloer op zolder gaat plaatsen, zorg er dan voor dat de ondervloer stevig en egaal is. Heb je een betonvloer en is die vlak en in goede staat? Dan kun je hier in principe elk type vloer rechtstreeks op leggen, ook een houten vloer.

 

Je hebt je keuze gemaakt en gaat voor een houten vloer op zolder, maar je weet niet goed welke vloer het meest geschikt is hiervoor. Het team van Vloerenland helpt je graag bij het zoeken naar een geschikte houten vloer voor op zolder. Wij kunnen je advies geven en enkele mogelijkheden in het echt laten zien. Loop vrijblijvend bij onze houten vloeren studio binnen in Beek en Donk!

  • houten vloer
  • zolder

Een houten vloer op zolder is letterlijk de finishing touch!