Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
houten vloer of pvc

Houten vloer of PVC vloer?

Houten vloer of PVC vloer?

Twijfel je tussen een PVC vloer en een massief houten vloer?

 

Dan vertellen wij je graag iets meer over de belangrijkste verschillen.

Je hebt eindelijk je droomhuis gevonden! Maar wat moeten er veel keuzes gemaakt worden over de inrichting… Twijfel je tussen een PVC vloer en een massief houten vloer? Dan vertellen wij je graag iets meer over de belangrijkste verschillen, zodat je hopelijk gemakkelijker een keuze kunt maken.

Materiaal

Het is haast vanzelfsprekend dat een houten vloer en een PVC vloer van andere materialen gemaakt zijn. PVC is dun en relatief zacht. Houten planken zijn juist het tegenovergestelde.

De charme van hout

Een natuurproduct is qua uitstraling natuurlijk niet te evenaren. Mensen die een houten vloer kopen hoef je ook niet uit te leggen waarom ze voor een houten vloer zouden moeten kiezen. Hout heeft unieke eigenschappen die niet in een PVC vloer te vangen zijn, maar PVC vloeren hebben ook voordelen ten op zichte van houten vloeren. Fabrieken zijn tegenwoordig in staat PVC vloeren een steeds realistischere uitstraling te geven.

Houten vloer of een PVC vloer?

Het is dus de kunst om de vloer te kiezen die bij je past én daar gaan wij jou bij helpen! We inventariseren je woonwensen en we houden rekening met omstandigheden ter plaatse. Kijk alvast naar ons aanbod kant en klare houten vloeren, maar vergeet ook niet te kijken naar ons grote aanbod pvc vloeren in de webshop.

 

Onderhoud

Een verschil tussen beide vloeren is de mate van onderhoud. Zand is de grootste vijand van elke vloer het is dus zaak om de vloer zandvrij te houden. PVC vloeren hebben weinig onderhoud nodig. Met een dweil, bezem en stofzuiger zijn ze al schoon te houden. Vochtig reinigen kan periodiek gebeuren en het is aan te raden om met enige regelmaat een beschermlaag aan te brengen zodat de vloer jarenlang mooi blijft.

 

Een houten vloer hou je schoon met een 'swiffer', ook met enige regelmaat reinigen met een cleaner of onderhoudszeep en minimaal 1 keer per jaar met een olie of wax behandelen om de vloer de noodzakelijke voeding te geven. Als je na vele jaren woonplezier ziet dat de vloer schraal wordt of slijtageplekken begint te vertonen, dan is het tijd voor groot onderhoud van je kostbare houten vloer.

Vochtbestendigheid

PVC vloeren kunnen prima tegen water en vocht. Ze worden niet voor niets vaak in badkamers en kelders gebruikt. Een houten vloer is een natuurproduct en is hier gevoeliger voor.

Geluidsoverlast

Bij een houten vloer ervaar je iets meer contactgeluiden dan bij een PVC vloer, maar dat geeft ook de charme aan het product. Een PVC vloer is nagenoeg stil, waardoor dit type vloer nog geschikter is voor appartementen.

Combinatie met vloerverwarming

Een PVC vloer is meestal prima geschikt om in combinatie met vloerverwarming te gebruiken, omdat deze vloer uitstekende warmtegeleidende eigenschappen en een minimale werking heeft. Moderne houten vloeren zijn ook geschikt in combinatie met vloerverwarming.

Leggen

Een PVC vloer kun je gemakkelijk zelf leggen als je voor een klik PVC kiest. Als je de PVC vloer echter compleet wilt verlijmen, dan kun je de klus beter aan een professional overlaten. Eigenlijk geldt hetzelfde voor houten vloeren. Je kunt deze ook zwevend leggen en dan zijn ze geschikt voor de 'doe-het-zelver', maar als je ze wilt verlijmen dan adviseren wij je om de klus aan ons uit te besteden.

Prijs

Je had het waarschijnlijk al een beetje verwacht; de prijzen van een houten vloer liggen hoger dan de prijzen van de duurste PVC vloer, zeker omdat je een houten vloer niet zo gemakkelijk zelf kunt leggen, waardoor de legkosten er dan bovenop komen.

Welke soorten vloeren? Voordelen en Nadelen

Geen idee welke soort vloer je wilt? Lees dan deze belangrijke informatie over de voordelen en nadelen van de verschillende soorten vloeren.

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden en verschillen tussen hout en PVC? Vraag één van de teamleden van Vloerenland dan om advies.

  • Pvc Vloer
  • of
  • Houten vloer