Houten vloer beschermen tegen krassen

Houten vloer beschermen tegen krassen

Een houten vloer is prachtig, maar hij is wel gevoelig voor krassen. Wil je je houten vloer beschermen tegen krassen en zo de levensduur van de vloer verlengen? Lees dan onderstaande tips en houd je vloer krasvrij!

Voorkomen is beter dan genezen

Krassen in je houten vloer worden voornamelijk veroorzaakt door vuil dat van buiten mee naar binnen wordt genomen. Wil je je houten vloer beschermen tegen krassen? Let dan goed op dat je niet met vieze schoenen of steentjes onder je schoenen naar binnen loopt. Een zogenaamde ‘schoonloopzone’ helpt daarbij: een borstelmat buiten en een schoonloopmat binnen. Nog een voordeel hiervan: als het geregend heeft zorg je er met een schoonloopzone voor dat je geen nattigheid binnen hebt, waardoor vlekken en kringen kunnen ontstaan.

Schuiven maar!

Bij meubels die regelmatig over de vloer geschoven worden, zoals stoelen, is het belangrijk dat je beschermdoppen onder de poten aanbrengt. Vaak zit er geen of slechts minimale bescherming onder stoelpoten, zoals een stukje vilt. Zand blijft juist aan vilt plakken en zorgt zo voor nog meer krassen. Optimaal je houten vloer beschermen tegen krassen doe je door beschermdoppen aan te brengen. Kies zachte doppen bij een harde vloer en harde doppen bij een zachte vloer. Bij een bureau kun je een vloerbeschermer onder de stoel plaatsen.

 

Schoonmaken als een pro

Ook tijdens het schoonmaken kun je je houten vloer beschermen tegen krassen. Zo zijn er speciale opzetborstels te koop voor je stofzuiger, zoals parketborstels met bescherming aan de buitenkant. Deze verkleinen de kans op krassen. Stofzuig de vloer voordat je gaat dweilen, anders wrijf je met de dweil het zand en vuil over de vloer.

 
 

Je houten vloer beschermen tegen krassen: advies van de specialist

Wil je langdurig je houten vloer beschermen tegen krassen? Werk hem dan af met olie, wax of lak. Welke van de drie de beste manier is om jouw houten vloer te onderhouden en beschermen tegen krassen, is van verschillende factoren afhankelijk. Neem contact op met onze specialisten of kom naar ons Experience Center XXL en laat je hierover adviseren. 

 
  • Houten vloer
  • zwevend leggen

Houten vloer schoonmaken