Hoogpolig tapijt reinigen | Vloerenland

Hoogpolig tapijt reinigen

Tapijt schoonhouden

Hoogpolig tapijt reinigen en geen idee wat je ermee aan moet? Hoogpolig tapijt is met een vaatdoekje nog niet zo 1, 2, 3 te reinigen… Gelukkig zijn er verschillende handige manieren om (hoogpolig) tapijt te reinigen zonder dat je hiervoor meteen een specialist in moet schakelen. Hoe? Wij geven je een aantal tips hoe hoogpolig tapijt te reinigen is!

Gebruik (liefst) een borstelstofzuiger

Voor dagelijks onderhoud kies je voor een (borstel)stofzuiger en hiermee verwijder je het dagelijks vuil uit je vloerbedekking. Bestel uit voorzorg Dr Schutz of James onderhoudsproducten voor synthetische of wollen vloerbedekking. Bestel voor wol of synthetische vloerbedekking de Sebo Duo P box.

SEBO reinigingspoeder

Eenvoudig en effectief! SEBO reinigingspoeder is gemakkelijk in het gebruik en neemt weinig plaats in beslag in je huishoudkast. Bij Vloerenland zijn we fan van SEBO omdat je voor weinig geld een professioneel reinigingsmiddel in handen hebt. Hoe werkt het?

 
  • Mocht er een ongeluk gebeuren met vloeistoffen geen paniek. Dep de plek voorzichtig droog en wrijf niet.
  • Lees vooraf de gebruiksaanwijzing op de verpakking en test voor de behandeling de vloerbedekking op kleurechtheid.
  • Strooi Sebo Duo P poeder over de te behandelen plek. Borstel het poeder voorzichtig in de vloerbedekking.
  • Laat het poeder in elk geval goed drogen (tot 24 uur) en bij intensieve vlekken, kun je de behandeling meerdere keren herhalen.
  • Zuig het tapijt met een stofzuiger grondig schoon. En klaar is kees.
 

Droge reiniging is één van de meest veilige manieren om hoogpolig tapijt te reinigen en is meestal ook bij wol toe te passen. Bovendien maken de stoffen in het poeder de vloerbedekking ook meteen weer vuilafstotend en antistatisch. Zo blijft je hoogpolig tapijt langer mooi!

 

   

Totaalreiniging van hoogpolig tapijt

Heb je alles al geprobeerd? Is de vloerbedekking dan nog niet schoon? Dan kun je altijd nog kiezen voor een specialist in totaalreiniging. Het kost helaas wat, maar je tapijt ziet er daarna weer als nieuw uit.

 

Sowieso is het aan te raden regelmatig te stofzuigen en een zo groot mogelijke schoonloopmatten te plaatsen bij alle ingangen. Zo voorkom je dat vuil verspreid wordt door de hele ruimte. Wordt het tapijt heel vaak belopen en gebruikt? Het is raadzaam om eerst de druk belopen oppervlakken lokaal te reinigen en lokaalreiniging zoveel mogelijk uit te stellen. ‘Droge reiniging’ verdient trouwens de voorkeur boven ‘natte reiniging’ en vermijdt zeepachtige reinigingsmiddelen ten alle tijde.

 

Voor meer informatie over reiniging kun je contact opnemen met de Sebo.nl of Dr. Schutz. Je kunt ook de website van deze bedrijven bezoeken voor informatie over het reiniging van vloerbedekking en vloerverzorging.

Tot slot

Met bovenstaande tips heb je altijd een schone en frisse vloer zonder er veel moeite voor te hoeven doen. Zijn er toch vlekken ontstaan waar je je niet goed raad mee weet? Onze specialisten helpen je graag. Neem gerust contact met ons op voor advies over de juiste onderhouds- en schoonmaakproducten. Samen zorgen we voor een vlekkeloos resultaat!

 

Hier kun je meer informatie vinden over het onderhoud van tapijttegels

 

Lees hier verder voor informatie over de voordelen van tapijt en tapijttegels

  • Hoogpolig tapijt
  • Vlekken
  • Reinigen