Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Fineerparket Vloerenland hakken

Fineerparket: wat is het en waarom is het een goede keuze voor jouw vloer?

De belangrijkste reden voor veel mensen om voor fineerparket te kiezen, is vanwege het feit dat fineerparket bijna net zo scherp geprijsd is als laminaat, terwijl het toch de uitstraling van een parketvloer heeft. Maar hoe komt fineerparket dan aan die aantrekkelijke prijs? En heeft het nog meer voordelen? In deze blog van Vloerenland vind jij het antwoord.

De samenstelling van fineerparket

Net als andere parketvloeren bestaat fineerparket uit hardhout. De fineerlaag wordt op een stevige HDF-plaat gelijmd, wat fineerparket die robuustheid geeft die bestand is tegen indrukken van buitenaf. De dunne toplaag (1 mm) zorgt ervoor dat fineerparket goedkoper is dan een massief houten vloer.

 

Fineerparket is daarnaast onderhoudsvriendelijk en eenvoudig te leggen dankzij het kliksysteem. Houd er wel rekening mee dat je fineerparket, net als laminaat, niet kunt schuren. Dat maakt dat deze vloer minder lang meegaat dan een echte houten vloer. Daarnaast wordt het parket voorzien wordt van een vernislaag, waardoor hij niet met een natuurlijke olie af te werken is.

Parky fineerparket

Een bekende speler in de markt van fineerparket is Parky. Dit mooie merk gebruikt echt hout voor de toplaag, geen imitatie print. Elke plank is hierdoor uniek en de warmte en het design van echt hout voel je direct. Bovendien wordt de toplaag afgewerkt met acht stevige vernislagen: de Titanium finish. Dat maakt de vloer nog beter bestand tegen krassen en vuil en klaar voor intensief gebruik. Hij kan daardoor ook met gemak in veel belopen ruimtes gebruikt worden, zoals een hotellobby of kantoorruimte. Daarnaast is de vloer tot 12 uur waterafstotend dankzij het Aqua Sealing Complete systeem.

Meer weten over onze vloeren?

Bekijk het aanbod fineerparket van Vloerenland online of in ons Experience Center. Kies bijvoorbeeld een geborstelde afwerking met een supermatte uitstraling waarbij je de nerven kunt voelen. Kijk ook eens naar lamelparket, dat voorzien is van een dikkere toplaag en daardoor wel te schuren is.

 

Laat je gerust adviseren door onze experts. Samen vinden we vloer die past bij jouw wensen en smaak. Neem contact op voor een bezoek aan onze showroom of breng een spontaan bezoek.

  • fineerparket
  • wat is het
  • parky
  • goede keuze

Parky fineerparket Vloerenland