Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Geluiddempende pvc vloer

Duurzame vloeren van Vloerenland

Duurzame vloeren winnen steeds meer aan populariteit. Maar wat is eigenlijk een duurzame vloer en welke duurzame vloeren zijn er in de markt? Wij vertellen je er graag meer over.

Wat is een duurzame vloer?

Duurzame vloeren kunnen allerlei goede eigenschappen bevatten. Zo kunnen ze de lucht van je binnenhuisklimaat verbeteren of een lange levensduur hebben, waardoor ze minder snel vervangen hoeven te worden. Er zijn dan geen nieuwe grondstoffen nodig en er wordt geen extra energie verbruikt voor de productie van een nieuwe vloer. Sommige vloeren kun je bovendien hergebruiken!

 

Daarnaast kun je naar het productieproces kijken. Van welke materialen en hoe wordt de vloer gemaakt? Gebeurt dit op een manier die schadelijk is voor mens of milieu? Hoeveel energie is er nodig om de vloer te vervoeren en moet de vloer een lange weg afleggen? Heeft de vloer een keurmerk? We bespreken hieronder een aantal (duurzame) vloeren:

Houten vloer

Hout is een natuurlijk materiaal. Een houten vloer heeft een lange levensduur. Hij wordt vaak zelfs mooier met de jaren. Er is relatief weinig energie nodig voor de productie van een parketvloer of houten vloer, maar wel voor het vervoer als het hout van ver komt. Aan het FSC-keurmerk zie je dat het hout uit duurzaam beheerde bossen komt. Duurzame houten vloeren zijn bij ons een vanzelfsprekendheid!

Parket

Parket is minder duurzaam dan een houten vloer. Omdat parket uit samengesteld hout bestaat, is het wel duurzamer. Maar parket kun je daardoor minder vaak opschuren, waardoor het minder lang meegaat en door de toevoeging van lijmen moeilijker te recyclen is. Kijk ook hier naar het FSC-keurmerk.

Tapijt

Veel soorten tapijt, zoals wol, jute, kokos en sisal, worden van natuurlijke materialen gemaakt. Dit in tegenstelling tot tapijt van kunstvezels. Wol is ook het meest slijtvast en volledig biologisch afbreekbaar, net als jute en kokos. Jute, kokos en sisal komen wel van ver, waardoor het energieverbruik voor het transport hoog is.

 

 
Duurzame houten vloeren
 

Maar ook vinyl, laminaat en pvc vloeren zijn duurzame vloeren! De nieuwste ontwikkeling op gebied van duurzame PVC vloeren zijn 'PVC vrije' PVC vloeren. De grondstof PVC (Polyvinylchloride) is vervangen door Polypropyleen, waardoor het minder milieubelastend is, sterker! Verkrijgbaar in tegel- en plankmotief.  Een PVC vloer gaat door zijn slijtvastheid tot wel 30 jaar mee. En de laminaatvloeren van Quick-Step worden bijvoorbeeld volledig gemaakt van overschotten uit de bosbouw- en houtindustrie. Dankzij het gebruik van resthout hoeft er geen extra boom voor gekapt te worden! Deze laminaatvloeren dragen bovendien het Ecolabel.

 

Vloerland is gespecialiseerd in het leveren van kwaliteitsvloeren en merken. Alles staat in het teken van service en kwaliteit en ook de handige doe-het-zelver kan beschikken over hoogwaardige vloeren en bekende merken vloeren. Ben je op zoek naar duurzame vloeren voor je woonhuis of voor kantoor? Kies voor kwaliteit, want dat gaat langer mee en is daardoor duurzaam. Breng een bezoek aan Vloerenland voor nog meer informatie over duurzame vloeren en bekijk ze van dichtbij!

 

Benieuwd naar de voordelen en nadelen van de verschillende soorten vloeren?

  • duurzame vloeren
  • houten vloer
  • parket

milieuvriendelijke houten vloeren