Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
de woontrends van 2017

De woontrends van 2017

De woontrends van 2017

Je ben aan het juiste adres om wooninspiratie op te doen. We vertellen je graag wat de woontrends van 2017 zijn!


Ga je binnenkort verhuizen of ben je net verhuisd en zoek je nog inspiratie voor de inrichting van je nieuwe huis? Of ben je je interieur eigenlijk zo beu dat je er graag een keer de bezem door zou halen? Bij Vloerenland ben je aan het juiste adres om wooninspiratie op te doen. We vertellen je graag wat de woontrends van 2017 zijn!

Warme kleuren en materialen

Warme en donkere kleuren zie je dit jaar in de trends terugkomen. Kleuren als terracotta, donkergroen, dieprood en grijsblauw worden zowel in de details als in hele muren en meubelstukken doorgevoerd. Ook de materialen zelf mogen warmer zijn. Denk aan fluweel, hoogpolig tapijt, robuuste vloerkleden en accessoires van kurk.

Terug naar de natuur

Dit jaar mogen we de bloemetjes niet alleen buiten zetten, ook ons interieur mogen we vol bloemen en planten zetten. Kweekkastjes, cactussen, vetplantjes in plantenhangers, grote terracotta potten en vazen mogen zowel in de woonkamer als de badkamer niet ontbreken.

Opvallende patronen

Geometrische vormen en etnische prints blijven hun populariteit behouden. Kussens, tegels, vloerkleden, nergens ontkom je aan de gedurfde prints. En in combinatie met bijvoorbeeld sobere kleuren als zwart, wit en grijs blijft het geheel toch rustig.

Rauw, grof en stoer

Het industriële interieur blijft ook als woontrend in 2017 ongekend populair. Kale peertjes aan het plafond, betonnen aanrechtbladen en betonlook vloeren krijgen met een persoonlijke touch een geheel eigen leven. De loft-sfeer viert hoogtij! Vind je het toch moeilijk om uit al die mogelijkheden en voorbeelden van woontrends in 2017 de juiste dingen te kiezen voor jouw eigen huis en stijl? Vraag dan een persoonlijk adviesgesprek aan bij Vloerenland. Samen met onze styliste ontdek je je eigen ‘interieur DNA’, waarna je met een plan van aanpak op zak met een gerust hart inkopen kunt gaan doen. Wil je nu al jouw woonstijl ontdekken? Doe dan onze Woonstijltest online!

  • woontrends 2017
  • Vloeren
  • Trends
  • nieuws