Mijn winkelwagen
Sluiten
 • Menu
 • Setting

de prijzen van PVC vloeren

De prijzen van PVC vloeren

Bij het kiezen van de juiste vloer is de prijs vaak een factor die erg meeweegt in de keuze.


Bij Vloerenland krijgen we dan ook regelmatig de vraag hoe duur een PVC vloer is. De prijzen van PVC vloeren lopen erg uiteen, waardoor wij moeilijk een gemiddelde prijs kunnen noemen. Over het algemeen is het wel zo dat een PVC vloer een stuk goedkoper is dan bijvoorbeeld een echte houten vloer en een prima prijs-kwaliteitverhouding heeft. Als je het moeilijk vindt om een keuze te maken, dan raden wij je aan om hier verder te lezen over de verschillende soorten vloeren en de voordelen en nadelen ervan. De prijs is afhankelijk van een aantal factoren:

 
 • Merk: tussen het ene en het andere merk PVC kunnen grote verschillen zitten.
 • Type: kies je voor een verlijmbare pvc vloer of voor een klik-pvc vloer? Uiteindelijk is klik pvc altijd zo'n 10-15% goedkoper dan verlijmbare pvc vloeren.
 • Doe het zelf: Arbeid is er niet goedkoper op geworden en een vloer zelf leggen is best leuk en het levertje een flinke besparing op en wij geven extra korting op 'doe het zelf'bestellingen, informeer naar de mogelijkheden.
 • Legwijze: de bekendste PVC vloeren zijn klik PVC, PVC laminaat, verlijmbare PVC stroken en een zelfklevende PVC vloer. Zelfklevende PVC is over het algemeen goedkoper, maar er is ook in duurdere versies verkrijgbaar. Daarnaast ben je uiteraard goedkoper uit als je de vloer zelf legt dan wanneer je een specialist de vloer laat leggen.
 • Ondervloer: als de ondervloer nog geëgaliseerd moet worden, stijgen de kosten. Als het kan proberen we egaliseren te vermijden door slimme keuzes te maken... informeer hiernaar!
 • Dikte: de dikte en de opbouw van PVC bepaalt hoe intens de vloer gebruikt kan worden en hoe lang deze meegaat, en daarmee ook de prijs. Hoe 'zwaarder' en des te dikker het PVC, hoe duurder het vaak is, maar ook hoe duurzamer.
 • Dessin: wanneer je echt een uniek dessin of motief wilt, bijvoorbeeld met register embossing of een visgraat PVC, dan ben je vaak wat duurder uit.
 • Aantal vierkante meters: het aantal vierkante meters bepaalt uiteraard voor een groot deel de prijs, maar de pakinhoud kan de prijs beïnvloeden.
 

Je keuzes bepalen de prijs

Als je kiest voor Klik PVC dan zou je de PVC vloer zelf kunnen leggen en bij Klik PVC is de kans groot dat de ondervloer niet geëgaliseerd hoeft te worden en dat is goed nieuws voor je portemonnee! Je leest het goed, het kan zomaar de helft schelen t.o.v. een PVC vloer die verlijmd wordt op een geëgaliseerde vloer. Wij kunnen klik PVC leveren vanaf € 30,- per m2 en dat zijn gegarandeerd klachtenvrije vloeren, omdat in de lagere prijsklassen gemiddeld meer problemen onstaan.

 

Nog goedkoper zou ook kunnen, alleen kunnen wij de kwaliteit van deze PVC vloeren dan niet meer garanderen, vandaar dat wij ervoor kiezen om deze vloeren niet meer aan te bieden, om eventuele klachten te voorkomen. Verlijmbare PVC vloeren dienen vooraf geëgaliseerd te worden, het is een tijdrovende klus die alleen door een vakman verricht kunnen worden, echt goedkoop wordt het nooit, maar het eindresultaat is er dan ook naar.

Specialist in PVC vloeren

Door de goede slijtvastheid van een PVC vloer, de goede geluidsisolatie en de uitstekende combinatie met vloerverwarming wordt de vraag naar een PVC vloer steeds groter. Veel particulieren en bedrijven kiezen voor een PVC vloer. Ben je benieuwd hoeveel de vloer kost die je in gedachten hebt? We maken graag een vrijblijvende offerte op maat voor je, eventueel inclusief onze uitstekende legservice door onze eigen vakmensen. In ons Experience Center XL in Beek en Donk laten we je graag de verschillende soorten en merken PVC zien zodat je een onderbouwde keuze kunt maken voor de ene of de andere soort, en daarmee voor de prijs. De koffie wordt vers gezet!

 

Lees hier de veelgestelde vragen over pvc vloeren!

 • PVC vloeren
 • prijzen

De prijzen van PVC vloeren