Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
De juiste vloer in de keuken

Wat is de juiste vloer voor in de keuken?

Wat is de juiste vloer voor in de keuken?

De keuken is een ruimte waar je waarschijnlijk veel tijd spendeert. Voor een ruimte die intensief gebruikt wordt, kies je liever een ander type vloer dan voor een bijvoorbeeld slaapkamer. In de keuken valt er wel eens iets, wordt er wel eens vaker wat geknoeid en sta je vaak op dezelfde plek te werken. Daarom is een vloer die goed schoon te maken is, tegen een stootje kan en slijtvast is, wel zo gemakkelijk. Wat is de juiste vloer voor in de keuken? Dat ligt natuurlijk ook aan de uitgangspunten en je zult een keuze moeten maken..

Welke vloer kiezen in de keuken?

Hou rekening met zaken als: de indeling van de ruimte, verhoudingen, functie, materiaalkeuze en kleuren. Zorg dat je de juiste keuzes maakt om de stijl te kunnen bereiken die je voor ogen hebt. Een voorbeeld: De vraag: welke vloer er bij een zwarte keuken past, is een hele andere dan: welke vloer er bij een witte keuken past. Alles moet uiteindelijk op elkaar afgestemd worden: plafond, wanden, keuken en vloer. De situatie verandert compleet als je bijvoorbeeld na gaat denken over welke vloer er bij een houten keuken zou passen?

 

Makkelijk is het allemaal niet, maar kies eerst een stijl. Dan kom je er snel achter welke keuzes er nodig zijn om jouw gewenste stijl te bereiken. Sommige dingen kunnen gewoon niet! Bijv. een landelijke stijl proberen te bereiken met donkere kleuren, dat lukt alleen met lichte tinten. Blijf in elk geval trouw aan de gekozen woonstijl om zo je doel te kunnen bereiken.

PVC vloer en vinyl?

Vinyl wordt kamerbreed op rol geleverd en is in breedtes van 200 cm, 300 cm of 400 cm leverbaar. Een PVC vloer is verkrijgbaar in verschillende tegelformaten of bestaat uit losse stroken die in één richting of in een patroon gelegd worden, zoals visgraat of Hongaarse punt. Je hebt de keuze uit vele tegel- en houtmotieven. Vinyl en PVC zijn beiden makkelijk in het onderhoud. Pvc is ook in allerlei maten en dessins verkrijgbaar in een houtlook, (natuur)steenlook of betonlook. Een pvc vloer wordt met of zonder voegen gelegd, maar je hoeft in een normale situatie niet bang te zijn dat vuil zich ophoopt in de kiertjes. Een pvc vloer en vinyl voelen even behaaglijk aan, maar de prijs per m2 van vinyl is aanmerkelijk lager.

Gietvloer

Een gietvloer kan in de keuken, ook over vloerverwarming, uitstekend gebruikt worden. Een naadloze, vochtwerende vloer die hygiënisch en gemakkelijk schoon te houden is. De vloer heeft weinig onderhoud nodig, voelt fijn aan de voeten en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Net zoals andere soorten vloeren is een gietvloer natuurlijk niet krasvast en de akoestiek is aanmerkelijk harder dan bij een PVC of vinyl het geval is, dus houd daar rekening mee.

Laminaat

Er is speciaal vochtbestendig laminaat, met een vrijwel waterdichte klikverbinding dat in de keuken en badkamer gelegd kan worden. Vochtproblemen en ophopend vuil in de voegen behoren gelukkig ook bij dit laminaat tot het verleden. Bij Quick-Step garanderen ze zelfs met hun ‘HydroSeal’ coatingtechnologie dat het laminaat mooi droog blijft en met hun ‘Scratch Guard’ beschermingstechnologie dat het laminaat perfect opgewassen is tegen vallende voorwerpen. Het mag 24 uur per dag in een vochtige ruimte liggen en je krijgt 25 jaar garantie op het product!

 

Nog iets om over na te denken is of je bij een open keuken de vloer van de keuken door wilt trekken in de woonkamer of dat je voor beiden een andere vloer kiest. Wil je één geheel of vind je de scheiding juist mooi? Wat je smaak ook is, bij Vloerenland vind je altijd de juiste vloer voor in de keuken! Inspiratie opdoen? Bezoek dan het Vloerenland Experience Center

  • juiste
  • vloer
  • keuken