brandvertragend kunstgras

Brandvertragend kunstgras

Waarom kunstgras dat brandvertragend is?

Brandveilig kunstgras wordt ook wel evenementen kunstgras of beurs kunstgras genoemd. Het wordt vaak gebruikt bij (tijdelijke of permanente) beurzen, evenementen, tentoonstellingen, feesten en in openbare ruimtes of sportzalen.

Brandvertragend kunstgras

Waarom zou je kiezen voor kunstgras dat brandvertragend is? Brandveilig kunstgras wordt ook wel evenementen kunstgras of beurs kunstgras genoemd. Het wordt vaak gebruikt bij (tijdelijke of permanente) beurzen, evenementen, tentoonstellingen, feesten en in openbare ruimtes of sportzalen.

 

In bepaalde situaties en bij bepaalde gelegenheden is het erg belangrijk dat kunstgras brandvertragend is. Als dat niet zo is, krijg je te maken met allerlei gevaren en risico’s. Bij een brand krijg je niet alleen te maken met (veel) persoonlijk leed maar ook met grote imagoschade. Zeker wanneer bekend wordt dat het kunstgras niet brandvertragend was, zijn de gevolgen voor de goede naam niet te overzien.

 

Houd daarom bij het aanschaffen van kunstgras de volgende vragen in je achterhoofd:

 
  • Wat is verplicht volgens het bouwbesluit en zijn er bepaalde brandvoorschriften opgesteld door de eigenaar van de ruimte of het evenement?
  • Zijn er genoeg vluchtroutes en hoe liggen die ten opzichte van het kunstgras?
  • Moet je een daadwerkelijk bewijs kunnen laten zien dat het kunstgras brandvertragend is, aan bijvoorbeeld de brandweer of organisatie? 

Voorkomen is beter dan blussen

Bij Vloerenland zijn we gespecialiseerd in kunstgras voor zowel indoor als outdoor evenementen. Wij kunnen je alles vertellen over de Nederlandse brandklassen (volgens NEN 6065) en Eurobrandklassen. De klasse bepaalt de rookontwikkeling, brandvoortplanting en druppelvorming. Ons kunstgras kan standaard worden geïmpregneerd met brandvertragende vloeistoffen. Hiervoor rijden we door heel Nederland. Na afloop van deze brandpreventiemaatregel ontvang je een geldig certificaat.

   

Dankzij onze jarenlange ervaring kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Voor vele grote bedrijven en instellingen in Nederland hebben wij de levering en plaatsing van kunstgras dat aan de wettelijke brandeisen moet voldoen mogen verzorgen, waaronder Nike Europe, Schiphol Airport en de stand van de K.N.V.B. in Amsterdam RAI. Van winkelcentra tot theaters en van vakantieparken tot kinderdagverblijven kunnen bij ons terecht!

 

Neem vrijblijvend contact met ons op indien je interesse hebt in kunstgras dat brandvertragend is!

  • brandvertragend kunstgras
  • kunstgras