Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Beste vloer met huisdieren

Beste vloer met huisdieren

Welke vloer kies je met huisdieren?

Heb je huisdieren en wil je een nieuwe vloer (laten) plaatsen? Dan is het verstandig hier bij de keuze voor een vloer rekening mee te houden. Niet iedere vloer is namelijk even geschikt voor huisdieren, bijvoorbeeld omdat er snel krassen op komen of omdat hij niet zo gemakkelijk schoon te houden is. En dat is natuurlijk ook belangrijk! Een vloer moet daarnaast ook comfortabel zijn voor je huisdier. We vertellen je hieronder graag welke vloeren het meest geschikt zijn in combinatie met huisdieren.

Tips van hondeneigenaren

Je kunt een hondeneigenaar het beste zelf laten vertellen welke vloer het beste bevalt met huisdieren… en laat PVC vloeren en laminaat nou het beste uit de bus komen! Meer info over de beste vloer voor honden en tips over vloerverwarming, vind je onder andere op Doggo.nl en op website mamma’s.nl krijg je ook tips over welke vloer met huisdieren

-

Vinyl / pvc

Een vinyl of pvc vloer heeft eveneens weinig onderhoud nodig, is goed bestand tegen vocht en slijtvast. Huisdieren laten vaak haren, vuil en vocht achter, wat in de vloer kan trekken. Bij een pvc of vinyl vloer is de bovenkant glad afwerkt, wat ze vuilafstotend maakt en antibacterieel. De vloer wordt naadloos gelegd, waardoor zich ook hier geen vuil kan ophopen. Bovendien zorgt een vinyl vloer voor een goede grip voor huisdieren en wordt geluid gedempt. Zeer weinig contactgeluid dus!

Tegels

Een tegelvloer heeft een aantal voordelen die erg prettig zijn met en voor huisdieren. Allereerst is een tegelvloer krasbestendig. Honden kunnen er bijvoorbeeld met een gerust hart overheen rennen. Een tegelvloer voelt daarnaast koel aan in de zomer, is goed bestand tegen vocht en is gemakkelijk te onderhouden. Huisdieren kunnen er zonder problemen met natte pootjes overheen lopen, alleen qua aanschaf liggen de prijzen hoger dan bij laminaat en PVC vloeren.

Laminaat

Als je voor laminaat met reliëf gaat, ben je ook verzekerd van een fijne vloer voor huisdieren. Het is een duurzame vloer waar je weinig op ziet, die niet glad is en gemakkelijk schoon te houden is. Glad laminaat daarentegen is weer een minder goede keuze met huisdieren. Ze glijden er gemakkelijk op uit, wat niet goed is voor de heupen.

 

Nog een tip: wanneer je vloerverwarming wilt, leg deze dan niet overal helemaal tot de zijmuren. Reserveer een plek voor je huisdieren, zodat wanneer het hen te heet wordt onder de pootjes ze kunnen verhuizen naar een koeler plekje op de vloer. Voor meer tips en advies kun je altijd vrijblijvend bij ons binnenlopen. Ons team helpt je graag de meest ideale vloer te kiezen!

  • Vloeren
  • Huisdieren
  • Honden