Beschadigde PVC-vloerdelen reparern oflaten vervangen

Beschadigde PVC-vloerdelen repareren of laten vervangen

Een kras uit een PVC vloer halen

Afhankelijk van het type kras (of beschadiging) zijn er verschillende manieren om deze te herstellen. Een PVC-reparatie kan ook enkel bestaan uit het herstellen van de toplaag, wanneer de kras niet te diep is en het dessin niet aangetast is. Ook hier is een oplossing voor met Scratchfix van Dr. Schutz. Meer informatie vind je in ons blog: krassen uit PVC vloer verwijderen

Beschadigde PVC-vloerdelen laten vervangen

Hoe zuinig je ook bent op je PVC-vloer, het kan natuurlijk altijd een keer gebeuren dat er een PVC-vloerdeel onherstelbaar beschadigt door een ongelukje.

  • Verlijmde PVC vloer

Bij een verlijmde PVC vloer kun je een PVC strook met een föhnen verwarmen en dan de strook eruit halen, aansluitend de lijmresten verwijderen en de nieuwe PVC strook erin verlijmen.

  • Klik PVC vloer

Afhankelijk van het type klik-systeem kan een plank vervangen worden. Er zijn bij klik-pvc vloeren echter te veel klik-systemen om hier verder op in te gaan. Neem contact met ons op over advies om een klik-systeem PVC vloer te vervangen.

Nieuwe Polyurethaan toplaag aanbrengen op PVC vloer

Wij hebben het nog niet meegemaakt, maar mocht je toch de toplaag van je PVC vloer vrijwel helemaal verslijten of als deze erg dof is geworden… dan zijn er nog steeds mogelijkheden. Ook al is een PVC-vloer heel krasbestendig, dan kunnen er bij veelvuldig gebruik van PVC op den duur gebruikssporen achterblijven op plekken waar bijvoorbeeld veel traffic is. Wat nu? 

 

Renoveren! Door de PVC vloer eerst licht te schuren met een speciale saneringspad op een ‘Woodboy’ (schuur-boenmachine) kun je aansluitend een nieuwe PU-laag (2K-PU-protector) aanbrengen met een roller. Dit is alleen uit te voeren door een professionele verwerker, omdat het hier een 2K (2-component) PU-coating betreft. Je kunt kiezen uit verschillende afwerkingen, zoals satijn, mat en supermat. Neem contact op met Vloerenland voor meer informatie.

 

Speciale PU-protectors

Er zijn ook andere speciale 2K-PU Polymeren (coatings) met een zeer hoge bestendigheid tegen kleurende chemicaliën zoals haarverfmiddelen, ed. Ideaal voor vloeren in kapperszaken. Alleen te verwerken door de professionele verwerker. Informeer naar de mogelijkheden.

Vervangen of opknappen?

Zitten de krassen of beschadigingen op de vloer? Wij informeren je graag over de mogelijkheden en wat in jouw situatie de meest verstandige keuze is. Bij aanschaf van een nieuwe vloer altijd een paar PVC-vloerdelen extra bestellen, zodat je deze eventueel in de toekomst nog kunt gebruiken als je opnieuw beschadigde PVC-vloerdelen zou moeten laten vervangen.

 

Voorkom dat je vloer onnodig wordt belast met zware, bewegende en scherpe objecten. Denk hierbij aan stoelpoten en het schuiven van tafels tijdens schoonmaak. Zand wordt gezien als de grootste vijand van elke vloer.

 

Zorg ervoor dat je de vloer regelmatig reinigt om te voorkomen dat zand en ander vuil krassen veroorzaken. Gebruik geschikte viltjes en wieltjes onder meubilair dat kan schuiven en rollen. Het is dan wellicht nooit aan de orde dat beschadigde PVC-vloerdelen vervangen dienen te worden!

 

Hier vind je informatie over PVC vloeren en onderhoud

  • PVC vloer
  • vloerdelen
  • repareren
  • vervangen