Visgraat vloer als alternatief voor bamboe vloeren

Goede alternatieven voor bamboe vloeren

Veel mensen kiezen voor een bamboe vloer vanwege het duurzame karakter. Toch kennen bamboe vloeren ook een aantal nadelen. Wat die nadelen precies zijn, lees je later. Gelukkig zijn er ook alternatieven voor bamboe vloeren die zeker het overwegen waard zijn. Dan weet je in ieder geval wat de mogelijkheden zijn voor een nieuwe vloer naast de bamboe vloeren.

De nadelen van bamboe vloeren

Bamboe wordt vaak omschreven als de parketvloer van de toekomst vanwege het ecologische karakter. Bamboe vloeren hebben een natuurlijke en warme uitstraling en vragen weinig onderhoud. Klinkt goed toch? Toch kennen bamboe vloeren ook een groot nadeel, bamboe is namelijk gevoelig voor krassen en deuken. Je hebt deze vloer in verschillende kleuren. Hoe donkerder de bamboe vloer, hoe meer deze is verhit. En hoe meer deze is verhit, hoe zachter de vloer is en daardoor dus ook meer vatbaarder voor beschadigingen. Een ander nadeel van deze vloeren is dat de bamboe stroken door hun hoge dichtheid (bamboevezels) moeilijker goed te plaatsen zijn.

 

Bovendien zijn bamboe vloeren minder duurzaam dan je zou verwachten. Ze kunnen niet lokaal geproduceerd worden, veel bamboe vloeren bevatten formaldehyde bindmiddelen en er is geen Fairtrade certificering die garandeert dat er geen grote hoeveelheden bos gekapt zijn voor de kweek van bamboe voor export.

 

Wat is dan een goed alternatief voor bamboe vloeren?

De vloeren die het meeste op bamboe vloeren lijken, zijn houten vloeren en parket. Wanneer je kiest voor duurzame houten vloeren met het FSC-keurmerk, kies je voor een lokale houtsoort waar weinig transportkosten aan verbonden zijn en van hout dat goed herplantbaar is. Een slimme keuze als jij duurzaam bezig zijn belangrijk vindt. Gaat het jou niet om het duurzame karakter van bamboe vloeren maar om de natuurlijke look ervan? Kijk dan zeker eens naar laminaat of PVC vloeren met een bamboe look. Deze vloeren hebben wel de uitstraling van bamboe, maar zijn een stuk onderhoudsvriendelijker.

 

Ben je toch aan het twijfelen gebracht over de aanschaf van een bamboe vloer? Dat hoeft geen probleem te zijn, want er zijn voldoende alternatieven. Bij Vloerenland vertellen wij jou hier graag meer over. Benieuwd naar eiken houten vloeren of meer weten over de verschillen tussen houten vloeren en pvc vloeren? Breng ons een bezoek of neem vrijblijvend contact met ons op!

  • alternatieven
  • bamboe vloeren
  • eiken houten Vloeren

Alternatief voor bamboe vloeren van Vloerenland