Tips van Vloerenland voor vloer kiezen

3 tips bij het kiezen van een vloer

Nieuwe vloer kiezen? Dat gaat zeker lukken met deze tips!

De juiste vloer kiezen is een serieuze zaak en iets waar je best de tijd voor mag nemen. Een vloer is namelijk erg bepalend voor de sfeer in jouw huis. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je de vloer fijn vindt. Iedere vloer heeft namelijk zo zijn eigen voor- en nadelen, lees meer over de verschillende soorten vloeren. De vloer voor jouw interieur is heel persoonlijk. Toch geven we je graag een aantal tips, die je wat op weg helpen bij een nieuwe vloer kiezen.

   
 • Tip 1 Kijk goed naar de mogelijkheden in de ruimte

  • De ruimte waar de vloer komt te liggen, is heel bepalend voor jouw vloerkeuze. Niet elke vloer is voor elke ruimte geschikt. Houten vloeren voor in de badkamer bijvoorbeeld, niet heel handig. Vocht is hout zijn grootste vijand en laat de badkamer nu net een van de vochtigste ruimtes in jouw huis zijn. Je wilt een mooie maar ook een praktische vloer. Iets wat wij ook niet zouden adviseren is tapijt in de hal. Tenzij je modderige voetafdrukken geen probleem vindt, maar dat zal vast niet het geval zijn. Denk ook aan de vloerverwarming, als je dat graag wilt of misschien al hebt. Check bij een vloer kiezen welke vloeren geschikt zijn voor vloerverwarming. Ga je een vloer kiezen voor in een kantoor of bedrijfsruimte, dan is het fijn als de vloer ook bij intensief gebruik lang meegaat.
 • Tip 2 Houd bij het kiezen van de vloer rekening met gezinssamenstelling

  • Wanneer je een gezin hebt met kinderen en bijvoorbeeld een hond, zullen er wellicht een aantal vloeren afvallen. Bij huisdieren kun je letten op hoe gemakkelijk de vloer schoon te maken is. Ook is een vloer met veel contactgeluid, zoals laminaat, dan misschien minder prettig.

 • Tip 3 Denk na over de kleur, print en legwijze

  • Heb je een vloer gekozen, dan zul je vervolgens een keuze moeten maken in kleur, print of legwijze. Een lichte vloer of rustige print laat een kleine ruimte groter lijken. Een donkere vloer daarentegen zorgt voor een knus gevoel. Kijk ook naar de kleurcombinatie van de vloer met je meubels. Een lichte vloer laat je meubels beter uitkomen. Dan heb je natuurlijk nog de legwijze. De legwijze is de richting waarin de planken worden gelegd of het patroon waarin tapijttegels gelegd worden. Dat is erg bepalend voor het ruimtelijke effect, dus zeker ook iets om mee te nemen bij het vloer kiezen. Ben jij met deze tips op weg geholpen voor een nieuwe vloer kiezen? Wij hopen van wel.
 

Of je nu precies weet welke vloer het gaat worden of toch nog geen flauw idee hebt, Vloerenland helpt je graag! Kom gerust langs in ons Experience Center XXL in Beek en Donk. Bekijk ons grote assortiment vloeren en word geholpen met een deskundig interieuradvies van onze experts.

 
 • Tips
 • Welke vloer
 • Leggen

3 Tips voor een nieuwe vloer kiezen